LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-29-2003, 07:46 PM   #1
ViralHex
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
GLX problem


hey,
well I've been trying to get a few things working on my RedHat 9 linux box, mostly xawtv. the only problem is that GLX won't load... this is what it tells me:

This is xawtv-3.88, running on Linux/i586 (2.4.20-13.9)
Warning: Cannot convert string "-*-ledfixed-medium-r-*--39-*-*-*-c-*-*-*" to type FontStruct
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".

so then I decided to run glxinfo, and this is what it told me:

name of display: :0.0
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual

visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x21 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x22 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None

and when I run glxgears it says this:

Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual

ok, so I don't know what to do! I checked my XF86Config file and the:
Load "glx"
line is not commented out. If you need me to clarify, just ask, thanks in advance.
 
Old 06-29-2003, 07:48 PM   #2
stony
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Europe / Germany / Saarland / Neunkirchen
Distribution: Debian (SID), Gentoo
Posts: 131

Rep: Reputation: 15
Hi,

the xmesa libs are installed ?

cu
 
Old 06-29-2003, 07:59 PM   #3
ViralHex
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
um... I'm really sorry, but I have no idea...
I don't actually know what the xmesa libs are... so, could you please elaborate?
 
Old 06-29-2003, 08:43 PM   #4
ViralHex
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
well, I fixed it... I had installed an NVIDIA driver a while ago because I was testing a different video card, so I just had to uninstall it, and it works fine now
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GLX problem batev Slackware 54 12-13-2005 12:50 PM
Problem with glx juniox Linux - General 3 09-24-2005 06:25 PM
GLX problem virii Linux - Hardware 23 07-26-2004 10:35 PM
GLX Problem nykey Linux - Newbie 10 12-05-2003 02:45 PM
(II) [GLX]: Initializing GLX extension - X wont go hydro Linux - Software 3 02-20-2003 07:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:05 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration