LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-02-2004, 08:36 AM   #1
jwspring
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: NorthWest US.
Distribution: Redhat 8,9, FC3, FC4, added FreeBSD
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
getting applications to run on Kernel 2.6.4


I've beent attempting to get kernel 2.6.4 running on my 1997 gateway solo 5100. After reading everthing I can find, I finally got it to boot up.
When it boots, I get the USB mouse and keyboard errors (i've read how to correct these, I just slow). What I can't get working is Nautilus, and Gnome desktop. Oh, I forgot to add I'm upgrading from Redhat 9. Nautilus gives an error 1. and aborts. If I get these running I need to move on to the infamous RTL810 wifi card.


Suggestions for me to try? (rm -fr* not acceptable).
 
Old 04-02-2004, 10:39 AM   #2
AutOPSY
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: US
Distribution: Redhat 9 - Linux 2.6.3
Posts: 836

Rep: Reputation: 31
Well, for some real help please try to recreate the error, and post the error messages.
 
Old 04-02-2004, 02:28 PM   #3
jwspring
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: NorthWest US.
Distribution: Redhat 8,9, FC3, FC4, added FreeBSD
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
After I reboot and login, the screen flashes /home/jwspring about 6 times and stops. No error messages recieved. My gnome start screen only has the rehat start menu at the bottom of screen.
 
Old 04-02-2004, 08:38 PM   #4
AutOPSY
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: US
Distribution: Redhat 9 - Linux 2.6.3
Posts: 836

Rep: Reputation: 31
OK ok, it seems like maybe you have specified (OR NOT) incorrect settings for the Xserver UI.
And fixing this may or may not fix the redhat menu being the only thing displayed.
I would say that though is an incomplete installation.

see if you can get to a terminal from the gnome redhat menu, and type redhat-config-xfree86

to change your DPI and resolution to a lower setting.

if not you will need to manually edit /etc/X11/XF86Config file manually.

This should fix the flashing problem.

I do not understand why nautilus isnt working.
On my system nautilus starts automatically when the Xserver is invoked.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using tightVNC to run programs or applications scales Linux - General 1 08-29-2005 11:29 PM
i need to applications to run faster paimpozhil General 22 06-02-2004 12:05 PM
Cannot run X applications as root jplev22 Slackware 8 02-15-2004 10:39 PM
How to install and then run new applications carjumble Linux - Newbie 5 12-24-2003 03:22 PM
Unable to run X applications remotely pree Linux - Software 0 06-27-2003 01:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:54 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration