LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-09-2004, 04:43 PM   #1
yelo
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Debian Unstable
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
Getting 3d acceleration to work on sapphire OEM radeon 9000


Hi, I have asked this question awhile back, and have done some more research on my problem, and have come up with the following post explaning my problem:
http://seneca.me.umn.edu/pipermail/f...er/013461.html
I have a radeon 9000 sapphire oem graphics card
I am using Slackware 9.1
I also have an nforce2 based motherboard, and an athlon XP

I didn't know about this when I bought the card

I attemped, and failed with the official ati drivers
I don't want to flash my card, as that would void my warranty(I think - correct me if I'm wrong)

anyway, after attempting to install the dri drivers(probably incorrectly), when I run glxgears, I an error:segmentation fault

where can I find more info on installing the dri drivers?(I followed the dri installation guide, which had me install the cvs version, which apparently the compile ran without errors, but didn't work - segmentation fault when I ran glxgears)

could my problem be that I already messed around with the official ati drivers - putting all of the ati stuff into the X11 folder?

Thanks

P.S. If you think it would work, I don't mind trying a reinstall

also, the annoying thing about all of this is that it worked PERFECTLY under knoppix
 
Old 01-09-2004, 05:27 PM   #2
watashiwaotaku7
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: wisconsin -- The Badger state
Distribution: gentoo
Posts: 654

Rep: Reputation: 30
what kernel version are you running? i know with 2.6 that this is very common with ati cards that running dri you need to run export mesa_force=1 that may help you also, if you have a recent kernel you can use the in-kernel dri because its easy to use as long as you dont need the very very latest gains (think 3 fps in glxgears) then, if none of that helps post your /etc/X11/XF86Config
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI Radeon 9000 3D Acceleration on Suse 9.0 lahtalion Linux - Laptop and Netbook 4 03-14-2005 05:18 AM
radeon 9000 pro... "direct rendering: yes" but no 3D acceleration in fact cpukiller Linux - Hardware 0 08-08-2004 10:34 PM
3D acceleration not working on XFree86 4.3 with radeon 9000 Oxyd Linux - Software 7 04-29-2004 12:21 PM
Radeon 9000 3D Acceleration sovietpower Slackware 29 02-02-2004 06:19 PM
ATI Radeon 9000 Pro 3d acceleration verigoth Linux - Hardware 0 02-06-2003 04:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:02 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration