LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-09-2005, 03:08 PM   #1
rollo
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: France
Distribution: Debian Sid (Kanotix)
Posts: 237

Rep: Reputation: 30
Flash won't load in Konqueror - "Unable to load Netscape plugin"


I have a Flash plugin correctly installed and usable in Firefox. It seems that the correct way to get it working in Konqueror is to make sure it is listed at Settings > Configure Konqueror > Plugins. It is listed there, at /usr/lib/brower-plugins/libflashplayer.so.

But when I browse to a flash object I get "Unable to load Netscape plugin for http://site.com/flash.swf" (for example) and an offer to open the .swf in another program.

Anyone any pointers?...
 
Old 09-09-2005, 09:04 PM   #2
maroonbaboon
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Sydney
Distribution: debian
Posts: 1,495

Rep: Reputation: 48
My installation of Konqueror is using

/usr/lib/netscape/plugins-libc6/libflashplayer.so

The same Setting->Configure Konqueror->Plugins dialog should also show MIME type application/x-shockwave-flash and suffix .swf for this plugin. Is that OK? You could also try downloading/reinstalling the plugin using Konqueror. I have six copies of this plugin from various browsers/versions I have tried.

Also have you checked that the libflashplayer.so file you mention is really there?

Last edited by maroonbaboon; 09-09-2005 at 09:06 PM.
 
Old 09-10-2005, 01:28 PM   #3
rollo
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: France
Distribution: Debian Sid (Kanotix)
Posts: 237

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Unhappy

Yep, the MIME type is correct. Yep, the libflashplayer.so is definitely there... It just doesn't work and it won't tell me why. That's the way it so often seems to be with Linux.

I just know that if I try reinstalling the plugin using Konqueror, it's going to stop working in Firefox. Perhaps the problem is because it is a Firefox-tailored version of the plugin..?

The irony of all this is that I'm only trying to get Flash working in Konqueror in order to view a single Flash webpage which has a bug particular to Firefox! Oh dear.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Unable to load NLS charset" BUT kernel seems to be right madmarauder Linux - General 1 09-17-2008 11:50 PM
unable to load module "oracleasm" jkmartha Linux - Software 4 07-27-2005 11:39 AM
Unable to start Apache "Cannot load /etc/httpd/modules/libphp4.so" dagalicous Linux - Software 1 03-10-2005 02:43 AM
unable to load netscape plugin I_luv_linux Linux - Software 1 11-17-2004 12:41 PM
Konqueror and unable to load netscape plugin error GoinEasy9 Linux - General 2 04-12-2004 12:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:27 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration