LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-01-2003, 03:30 PM   #1
coakley
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Fix this and I owe you my life!


Hi all,

I have been browsing this site for quite some time now and have found it to be very helpful in the past.

Well now its time for me to ask for some help, I know this is an issue that has been addressed thousands of times from what I have seen browsing the web. I never seem to have found a straight answer.

I am running RedHat 9, Nvidia GF3 Ti500 with the newest drivers installed and working correctly: when I do a glxinfo | grep direct. It replies saying that gl rendering is working. I CANT GET UNREAL TO WORK FOR ANYTHING!!! Here is the exact error when I type ut from the console to start it up.

Unreal engine initialized
Bound to SDLDrv.so
Joystick [0] : Unknown Joystick
SDLClient initialized.
Bound to Render.so
Lighting subsystem initialized
Rendering initialized
LoadMap: Entry
Bound to Fire.so
Case-insensitive search: Botpack -> ..\System\BotPack.u
Bound to IpDrv.so
Game class is 'UTIntro'
Level is Level Entry.MyLevel
Bringing Level Entry.MyLevel up for play (0)...
InitGame:
Base Mutator is Entry.Mutator0
Browse: CityIntro.unr?Name=Player?Class=Botpack.TMale2?team=255?skin=SoldierSkins.blkt?Face=SoldierSkins.Oth ello
LoadMap: CityIntro.unr?Name=Player?Class=Botpack.TMale2?team=255?skin=SoldierSkins.blkt?Face=SoldierSkins.Oth ello
Case-insensitive search: genfluid -> ..\Textures\GenFluid.utx
Collecting garbage
Purging garbage
-0.0ms Unloading: Package Render
Garbage: objects: 16417->16416; refs: 224677
Game class is 'UTIntro'
Level is Level CityIntro.MyLevel
Bringing Level CityIntro.MyLevel up for play (0)...
InitGame: ?Name=Player?Class=Botpack.TMale2?team=255?skin=SoldierSkins.blkt?Face=SoldierSkins.Othello
Base Mutator is CityIntro.Mutator1
Initialized moving brush tracker for Level CityIntro.MyLevel
Created and initialized a new SDL viewport.
Bound to UWeb.so
Team 255
Login: Player
Case-insensitive search: SoldierSkins -> ..\Textures\Soldierskins.utx
Possessed PlayerPawn: TMale2 CityIntro.TMale0
Input system initialized for SDLViewport0
Opening SDL viewport.
Failed to load 'GlideDrv': Can't find file for package 'GlideDrv'
Failed to load 'Class GlideDrv.GlideRenderDevice': Can't find file for package 'GlideDrv'
Can't find file for package 'GlideDrv'
Can't find file for package 'GlideDrv'
Signal: SIGSEGV [segmentation fault]
Aborting.
Exiting.
Name subsystem shut down
Allocation checking disabled
Segmentation fault

The error points to failed to load GlideDrv. I have uninstalled and reinstalled multiple times under normal user and root accounts. I always made sure that "OpenGL" was selected for the default rendering device. Has anyone seen this or had any trouble?

If you could help me I would be so grateful. My friend is a huge computer geek and Im hosting a Lan party for him in 1 day for his Bachelor Party. I have 25 geeks, 26 including myself coming over and I cant get UT installed!! Help!!!

Thanks so much in advance,
Casey Oakley
 
Old 09-01-2003, 04:43 PM   #2
WhiteChedda
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Florida
Distribution: Mandrake 9.1 for now
Posts: 205

Rep: Reputation: 30
Re: Fix this and I owe you my life!

Quote:
Originally posted by coakley
Hi all,

[SNIP pointless quote]

Thanks so much in advance,
Casey Oakley

This is Unreal the original? Didn't even know it supported opengl, heh. While I have always despised this engine for its glide dependency I will try to help you as best I can.

You need to manually open the unreal.ini file and edit it. there are a few different things you need to look at, and I gave up onthis engine about 3 years ago after payig for UT and never getting tit to run decent on windows or linux. Loki games used to do some work wit the engine, I realize they are now defunt, but I bet some of thier work is still used if you go to the infograems suport forums, someone there is very likely to know.

Also if no one there knows I am more than sure someone at www.tournamnet.com {server ownder is either nathan or rit, I forget who does what there} will know, tell them UTSD3DSUCKS sent you for a not so warm welcome.

Last edited by WhiteChedda; 09-01-2003 at 04:45 PM.
 
Old 09-01-2003, 04:47 PM   #3
coakley
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Re: Re: Fix this and I owe you my life!

Quote:
Originally posted by WhiteChedda
This is Unreal the original? Didn't even know it supported opengl, heh. While I have always despised this engine for its glide dependency I will try to help you as best I can.

You need to manually open the unreal.ini file and edit it. there are a few different things you need to look at, and I gave up onthis engine about 3 years ago after payig for UT and never getting tit to run decent on windows or linux. Loki games used to do some work wit the engine, I realize they are now defunt, but I bet some of thier work is still used if you go to the infograems suport forums, someone there is very likely to know.

Also if no one there knows I am more than sure someone at www.tournamnet.com {server ownder is either nathan or rit, I forget who does what there} will know, tell them UTSD3DSUCKS sent you for a not so warm welcome.
Thanks for the input, Im sorry I forgot to mention that it is Ureal Tournament im trying to run and its the GOTY Edition ver. 432. I found the newest Loki installer and it says its for 432 and later. I downloaded the script and chmod +x on it and it ran beautifully, but once I start it i get the error above. I have been working on this for about 14 hours now to no avail, lol :/ .
 
Old 09-01-2003, 07:41 PM   #4
WhiteChedda
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Florida
Distribution: Mandrake 9.1 for now
Posts: 205

Rep: Reputation: 30
Re: Re: Re: Fix this and I owe you my life!

Quote:
Originally posted by coakley
Thanks for the input, Im sorry I forgot to mention that it is Ureal Tournament im trying to run and its the GOTY Edition ver. 432. I found the newest Loki installer and it says its for 432 and later. I downloaded the script and chmod +x on it and it ran beautifully, but once I start it i get the error above. I have been working on this for about 14 hours now to no avail, lol :/ .
Doesn't matter T.com primarily does UT anyway. Just a few guys have bothered to set up the orignal. If you see a guy named klutch, he's probably the man you want to talk to.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Serious questions about life ( or better the life of a programmer) alaios Programming 11 10-04-2005 11:37 AM
all attempts to fix the problem failed... can someone help me fix partition space? foreverdita Linux - Enterprise 2 05-11-2005 09:02 AM
Windows: 4-5 hour battery life, Gentoo : ~2:30 battery life numerous Linux - Laptop and Netbook 3 01-17-2005 08:39 PM
windows, good battery life -> fedora, bad battery life daedalusq1115 Linux - Laptop and Netbook 1 01-17-2005 06:40 AM
Live in California? Microsoft may owe you a computer! ThunderBunny General 67 10-24-2003 10:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:10 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration