LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-19-2005, 12:11 PM   #1
athens101
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
Angry FireFox eats 98% of my CPU


Hello hello!

I run a local news portal for my home town of Athens. We decided to use PHPNuke instead of reinventing the wheel. Well after the first couple of months we received so many email from our users about how cryptic our "submit news" module was I.E. you had to know HTML in order to format anything or even add a URL. I decided to use FCKeditor 2.0 FC Preview to replace our news module.

Well it works like a charm minus one small problem. When I try to use it at home running FC3 with Fire Fox it locks up my PC every single time. It only happens when I try to add a URL or any feature that requires the editor to open a pop up window.

I have to SSH from another box to kill Fire Fox. This also happens with Netscape and Mozilla.

Could someone give it a try http://athens101.com/modules.php?name=FCKeditor and see if it does the same thing?

It really burns me since it works just dandy on my NT4 box.

I asked on the forums from the site that released it but all I get is "what be this lee-nux thing you speak of"
 
Old 03-19-2005, 12:18 PM   #2
alunduil
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: San Antonio, TX
Distribution: Gentoo
Posts: 684

Rep: Reputation: 62
Just tried it with my firefox for you and only had 98% cpu usage by firefox for a few seconds while loading all of the scripts and things on the page, but after that dropped down again. I know if you have too many graphics and scripts, etc. a system may be bogged down, but not a newer processor. I was having trouble on my 400 MHz machine looking at a site with a moving background created in frontpage, but again just the scripts used, and the processor. Maybe, you can "clean up" the page a little less graphics (since it is just for posting information). Save the eye-candy for when the viewer is looking at something that requires it on the sire.

Don't know if this helps, and I don't know if it is your processor. Has anyone else complained about the site being slow or is just on your machine for some reason? Just a good place to start looking.

Hope you get that cleared up,

Alunduil
 
Old 03-19-2005, 12:53 PM   #3
prj
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: South Wales
Distribution: Kubuntu, Ubuntu server, SuSE 11, Knoppix, Puppy, Myth. Oh alright then, all of them
Posts: 177

Rep: Reputation: 30
Just tested with Opera on Suse 9.2 and everything runs too quick to get a CPU usage
 
Old 03-19-2005, 12:58 PM   #4
alunduil
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: San Antonio, TX
Distribution: Gentoo
Posts: 684

Rep: Reputation: 62
Looks like we're back to a local machine issue then, start running top before you load the site and see what happens. Also, could it be your hardware? (Probably not, but you know eliminate everything you can.)

Alunduil
 
Old 03-19-2005, 01:28 PM   #5
athens101
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
It's good to know it did not lock anyones PC. I was afraid that it might be just my box

I don't think it's a power problem AMD64 2800+ 500mb ram Nvidia ti4200. I think it may be a problem with the new nvidia drivers. Or when last I ran "yum" it for some reason upgraded my system to Fedora Test 4.

Did anyone try to add a smiley or URL in the story text? That is what causes my system to lock.

I can open another terminal and run top and firefox-bin just sits @ 98%
 
Old 03-19-2005, 05:35 PM   #6
emathias
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Distribution: Gentoo
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
I had a trouble like this...
I really not know what happened, it's a little strange
but I solve it by compilling and installing Firefox again

After doing it, I didn't get high CPU usages again
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote administration eats all my CPU :( tomazN Linux - Software 7 06-22-2005 10:38 AM
X uses more CPU on some websites in both Konqueror and Firefox zparihar Linux - General 3 01-08-2005 01:08 AM
Wine eats memory! MylesCLin Linux - Software 3 12-10-2004 09:52 PM
kio_thumbnail eats user CPU gavinbeatty Mandriva 0 06-15-2004 12:29 PM
X-windows eats up resources vijay_karanth Linux - Software 4 10-30-2003 03:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:16 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration