LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-13-2005, 12:16 PM   #1
Trickj
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Helsinki, Finland, Europe
Distribution: Ubuntu 6.06 LTS - Dapper Drake
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
FC3: libcdio.so.0&3 reported sometimes missing, sometimes not.


I just tried to run a yum update, but ran into this:

Quote:
Error: Missing Dependency: libcdio.so.3 is needed by package libvcdinfo
Error: Missing Dependency: libiso9660.so.3 is needed by package libvcdinfo
Error: Missing Dependency: libcdio.so.3(CDIO_3) is needed by package vlc
Error: Missing Dependency: libcdio.so.3 is needed by package libcddb
Error: Missing Dependency: libcdio = 0.71-0 is needed by package cdinfo
Error: Missing Dependency: libcdio.so.3(CDIO_3) is needed by package cdinfo
Error: Missing Dependency: libcdio.so.3(CDIO_3) is needed by package libcddb
Error: Missing Dependency: libiso9660.so.3 is needed by package cdinfo
Error: Missing Dependency: libcdio.so.3 is needed by package cdinfo
Error: Missing Dependency: libiso9660.so.3(ISO9660_3) is needed by package cdinfo
Error: Missing Dependency: libcdio.so.0 is needed by package cdinfo
Error: Missing Dependency: libcdio.so.3 is needed by package vlc
Error: Missing Dependency: libiso9660.so.2 is needed by package cdinfo
I remember these libs caused me a lot of problems when I was installing VLC, but I somehow solved that. How, I have no idea anymore.
Anyhow, I went into the /usr/lib folder, and sure enough, they, and the files they link to, are there. I guess that's why they are being detected by system-install-packages, but why yum can't find them, I have no idea.

As you might have figured out by now, I'm confused. Does anyone know what the correct procedures to solve this kind of problem are?
 
Old 06-13-2005, 12:22 PM   #2
Boow
Member
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 669

Rep: Reputation: 32
did you compile them from source or rpms. if it was source then there not in the rpm database. I'm not running a rpm distro right now so I cant be more help.
 
Old 06-14-2005, 07:25 AM   #3
Trickj
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Helsinki, Finland, Europe
Distribution: Ubuntu 6.06 LTS - Dapper Drake
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Obtained them as rpms.
 
Old 06-14-2005, 07:11 PM   #4
Boow
Member
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 669

Rep: Reputation: 32
are you using FC3 rpms dont mix rpms from other disros or older versions of your distro. also happens when you have alot of different you sources.
 
Old 06-16-2005, 11:09 AM   #5
Trickj
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Helsinki, Finland, Europe
Distribution: Ubuntu 6.06 LTS - Dapper Drake
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I remember obtaining the FC3 rpm from rpm.pbone.net. I cannot recall the process, since it was long ago, but I might have forced the install of one of them, because I recall that the two rpms needed were apparently dependant on each other, leading to a rather stupid dependency circle, meaning that there seemed to be no other way to install them, other than forcing one of them.
 
Old 06-16-2005, 04:13 PM   #6
Boow
Member
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 669

Rep: Reputation: 32
I think when you get that two rpms depend on each other install both rpms on the same line.

example rpm -ivh file1xxx.rpm file2.xxx.rpm

The only way I can see out of your dependency hell is to uninstall all of the problem rpms. then try www.freshrpms.net
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can't find libcdio, but already installed shoe Linux - Software 1 04-05-2005 07:22 AM
libcdio missing in Suse 9.0 rwhitworth Linux - Software 0 01-21-2005 07:23 AM
missing /boot/grub in fc3 habala Linux - Software 1 01-11-2005 02:58 PM
libcdio rpm steve_v Yoper 0 12-01-2004 11:59 PM
Installed RPM packages reported missing (fedora 1, agnula) Taika-Kim Linux - Newbie 2 04-11-2004 04:44 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:01 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration