LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-08-2004, 05:51 PM   #1
onionkn1ght
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
Error occurred when changing from hub to switch


When I moved my TP-cable from a 10 mbit hub to a 10/100 switch I got this message everytime I logged in with a user:

awk: cmd. line:2: fatal: cannot open file `}. for reading (No such file or directory

Also, after reboot my network settings stopped working so the Linux computer is not connected to the internet right now. It's running on Mandrake 9.2, does anyone know how to fix this?
 
Old 09-09-2004, 01:58 PM   #2
thebover
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Canada
Distribution: suse 9.1/knoppix/slackware
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
unless the switch is unplugged, defective or its a managed switch, unplugging a cable from a hub to a switch make *NO* differance the computer, are you using a router?
 
Old 09-09-2004, 04:02 PM   #3
onionkn1ght
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No router, I dont really think its the switch's fault but it happened around that time. When I switched back to the hub the problem was still there. I can't run X and I get lots of errormessages during boot. No internet connection.
 
Old 09-09-2004, 04:35 PM   #4
thebover
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Canada
Distribution: suse 9.1/knoppix/slackware
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
what error messages are you getting?? i am a huge newbie but i will try and help!!!!
can you post them here?
 
Old 09-09-2004, 05:05 PM   #5
onionkn1ght
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I would love to do that as it would make it easier for people to solve my problem but I don't have any idea how to dump the text during boot.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connecting two computers without a hub/switch/router? pilot1 Linux - Networking 8 07-15-2008 05:31 AM
An error occurred during the Installation Pedy Suse/Novell 2 06-29-2006 03:39 AM
How to detect whether a hub or switch is used ? antonypaul Linux - Networking 1 12-02-2005 09:47 AM
connect switch to hub? ody1 Linux - Networking 3 04-12-2004 09:42 AM
10/100 Mbps Hub/Switch Question WeNdeL Linux - Networking 4 01-13-2004 03:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:46 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration