LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 06-07-2010, 12:58 PM   #1
ZXDunny
LQ Newbie
 
Registered: May 2010
Location: Broughton, Brigg, UK
Distribution: About to try Slackware 13
Posts: 20

Rep: Reputation: 5
Error installing "evas" from Enlightenment DR17 on Slackware 13.2 64Bit Multilib


Hi all -

I've searched most of the afternoon, and cannot find an answer to this one. I'm trying to build and install the Enlightenment DR17 software in Slack64 Multilib 13.1, and get this error when installing "evas":

Code:
/usr/lib/libjpeg.so: could not read symbols: File in wrong format
collect2: ld returned 1 exit status
make[5]: *** [module.la] Error 1
make[5]: Leaving directory `/tmp/SBo/evas-0.9.9.063/src/modules/loaders/jpeg'
make[4]: *** [all-recursive] Error 1
make[4]: Leaving directory `/tmp/SBo/evas-0.9.9.063/src/modules/loaders'
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: Leaving directory `/tmp/SBo/evas-0.9.9.063/src/modules'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/tmp/SBo/evas-0.9.9.063/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/tmp/SBo/evas-0.9.9.063'
make: *** [all] Error 2
I've found a few threads on here where people have had a similar problem with other packages, but no definitive answer as to what the solution is. It does appear to be something to do with Multilib, though. The script in this thread:

http://www.linuxquestions.org/questi...ware64-772843/

Does not appear to work.

I'm using Sbopkg to install from Slackbuilds, if that helps.

Thanks,

D.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] XFburn, Slackware 13 64bit, "error while loading shared libraries: libburn.so.4" fearfactory Linux - Software 1 05-16-2010 09:30 PM
Removing the Enlightenment Sound Daemon (aka "esd" aka "esound") jgombos Debian 4 03-30-2010 03:33 PM
[SOVLED] Problem with Slackware 13 x86_64 ATI driver on 2.6.32.3 using "multilib" ollebanan Slackware 5 01-24-2010 02:02 PM
Slack64 multilib: Xfe "configure error: libFOX-1.6 not found" Compile this Slackware 6 09-16-2009 07:06 PM
"Failed Dependency error" while installing RPM for "DateTime" perl modules giridhargopal.cj Linux - Newbie 7 11-19-2008 01:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:30 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration