LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-02-2005, 03:16 AM   #1
edong23
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware
Posts: 350

Rep: Reputation: 30
enlightenment dr17


ok, this is about teh 12th time i have built dr17, and all has been.... well, not good, but better than i expected, until now. the problem is, i was trying to install it to a different directory, like /e17, so that i can uninstall it easier to build the new version. after finally getting all the Makefiles and configure scrips, and my $PATH set to use that directory, and some under it, i built and installed it from cvs as of today. now, it wont start. when i try to start it, all it get is the X screen, and nothing, so i tried a more verbose way, by issuing X on one console, then switching to another and issuing DISPLAY=localhost:0 /e17/bin/enlightenment. but then alot of Edje errors fly up the screen. did i link something wrong? has anyone done this before? am i missing somehting in my path, or ld file? i thought i was doing so good too....
 
Old 09-02-2005, 06:45 AM   #2
Komakino
Senior Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Somerset, England
Distribution: Slackware 10.2, Slackware 10.0, Ubuntu 9.10
Posts: 1,938

Rep: Reputation: 54
Perhaps you've not built everything that's necessary? I built e17 following the build order (from the cvs snapshots page on the e website) and have had no problems. I also installed it in a seperate directory (/opt/e) by doing
Code:
./configure --prefix=/opt/e
and before configuring anything I set the two flags:
Code:
export CFLAGS=-I/opt/e/include
export LDFLAGS=-L/opt/e/lib
so the new libraries would be used.
 
Old 09-02-2005, 01:03 PM   #3
edong23
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware
Posts: 350

Original Poster
Rep: Reputation: 30
well, i got mine from cvs and not snapshots so it could be buggy,,, but i m like you, it is probably my error. i gave ./configure --prefix=/e17 --with-imlib2=/usr/local on each and they built perfectally. no errors whatsoever. and i build all that was buildable in the cvs tree ( some of the tree is broken)
and like i said, i have done this several times before, just not with using a different directory... im goign to try a normal install.
 
Old 09-05-2005, 12:57 PM   #4
edong23
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware
Posts: 350

Original Poster
Rep: Reputation: 30
ha, i messed up my start file... ha...

you were right about the linkers, but i fixed that... but it still wouldnt start, but it helps if i make the file with the right syntax... haha thanks alot.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
free distro w/ enlight. dr17? q_re_us Linux - General 4 09-06-2005 11:01 AM
Enlightenment DR17 configure sofix Linux - Software 7 08-27-2005 07:09 PM
Enlightenment DR17 Doolspin Linux - Software 2 06-30-2005 11:50 PM
Huge Fonts in Enlightenment DR17? nathan plemons Linux - Software 5 06-16-2005 03:30 PM
DR17 Menu Updating tool??? halo14 Linux - Software 1 05-14-2005 04:24 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:09 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration