LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 05-05-2003, 12:29 AM   #1
kalimdor
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
emerge alsa error during compilation, emu1Ok1


hi, I just installed gentoo linux and I am a complete noob.
Everything went fine, except for installing the sound.

I am getting this when I do this command env ALSA_CARDS='emu10k1' emerge alsa-driver

!!! ERROR: media-sound/alsa-driver-0.9.2 failed
!!! Function src_compile, Line 59, Exitcode 2
!!! Parallel Make Failed

can someone help me with this, I really would like to have sound on my pc so I can continue installing the rest and enjoy my linux box, thanks a lot!
 
Old 05-05-2003, 03:55 AM   #2
rch
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Santa Clara,CA
Distribution: Mandriva
Posts: 909

Rep: Reputation: 48
Re: emerge alsa error during compilation, emu1Ok1

Quote:
Originally posted by kalimdor
hi, I just installed gentoo linux and I am a complete noob.
Everything went fine, except for installing the sound.

I am getting this when I do this command env ALSA_CARDS='emu10k1' emerge alsa-driver

!!! ERROR: media-sound/alsa-driver-0.9.2 failed
!!! Function src_compile, Line 59, Exitcode 2
!!! Parallel Make Failed

can someone help me with this, I really would like to have sound on my pc so I can continue installing the rest and enjoy my linux box, thanks a lot!
get the alsa source(driver,library,utils) from
http://www.alsa-project.org/
compile it
and use it
 
Old 05-05-2003, 05:45 AM   #3
acjt
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Australia
Distribution: Gentoo
Posts: 161

Rep: Reputation: 30
Did you modify your kernel configuration correctly? By default (in gaming sources at least) it seems to select a sound module. I deselect that each time, so there is nothing selected (other than the top option).
I have not had any problems otherwise.
 
Old 05-06-2003, 12:00 AM   #4
kalimdor
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok, my guess was right, It was already activated.

I am gonna try to install the creative drivers now to see if that works.
 
Old 07-30-2003, 07:22 AM   #5
pjolliff
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Hmmm what was your guess? That it was already enabled in the kernel??

Having same issue (Failed parrell make) when emerging alsa-drivers.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gentoo configuration issue (missing user groups, alsa messing with emerge, DEVFS) Lechium Linux - Distributions 3 04-06-2005 02:06 AM
compilation error with alsa-lib package prem0 Red Hat 2 12-09-2004 03:40 PM
alsa driver compilation error darkleaf Linux - Software 4 07-08-2004 12:45 PM
error during compilation using emerge jogurt666 Linux - General 0 05-18-2004 03:28 PM
ALSA driver compilation Blek Linux - Hardware 0 05-12-2003 10:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:14 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration