LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-24-2012, 04:38 AM   #1
CollieJim
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Gentoo, Kubuntu
Posts: 444

Rep: Reputation: 19
Digikam 2.2.1 won't start


I have just installed Digikam 2:2.1.1-0ubuntu1 in Kubuntu 11.10. All the photos from Digikam on my Gentoo system are on a network drive now. They used to be on a USB drive.

When I started 2.1.1 the first time I got the configuration window. When I clicked 'Finish', Digikam died with no message. If I type digikam in a terminal window, I get
Code:
QSqlDatabasePrivate::removeDatabase: connection 'ConnectionTest' is still in use, all queries will cease to work.
I rebooted and tried again, but got the same result.

The last session on the superseded Gentoo system finished normally.

How do I get Digikam working on a network drive?

TIA
Jim
 
Old 01-26-2012, 06:17 AM   #2
eco
Member
 
Registered: May 2006
Location: BE
Distribution: Debian/Gentoo
Posts: 412

Rep: Reputation: 48
This is just a thought but could it be that your Digikam Gentoo puts his config files (forgot the name) on the network drive and that your Digikam on Kubuntu is trying to use them for his own?
 
Old 01-27-2012, 05:55 AM   #3
CollieJim
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Gentoo, Kubuntu
Posts: 444

Original Poster
Rep: Reputation: 19
Possible, but I think something else is happening here.

I just updated the Gentoo system and got Digikam 2.4.1. I started it from the command line as root by mistake. It appeared to start normally and presented a configuration window. I killed the window so I could restart as my normal user id.

As a normal user I got the above message immediately.
As root, I got the configuration window again, but when finished, I got the above message again.
I would think it is a bug in digikam. I will check their website and report it if necessary.
There may be a database incompatibility issue here.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
start digikam in gnome when pluggin a camera ToK Linux - Software 1 12-08-2010 03:27 PM
Digikam 0.8.0/SuSe 10 Won't Display Tif Files GregCrav Linux - Software 3 02-05-2006 12:43 PM
Digikam does not start after connecting camera The_Outlander Linux - Software 5 09-23-2005 07:58 AM
Digikam won't download raysr Mandriva 3 08-07-2005 02:11 PM
Digikam won't connect to usb mass storage camera can564 Linux - Software 2 03-10-2005 10:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:49 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration