LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-28-2007, 04:23 AM   #1
nmolinos
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Richmond, VA
Distribution: Slackware
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
Delay in sendmail banner


Hey guys

I'm having some issues here with Sendmail 8.13.4. Everything has been working just fine for the past 5 months, yet after doing some checks tonight, I noticed that the sendmail daemon on a mail server isn't showing the Sendmail banner until 50-55 seconds after the connection attempt.

I went in and turned off Ident checking in Sendmail to no avail. It does this when I try and telnet from outside the network as well as locally.

If anyone has any hints or ideas I'd love em!


Thanks

nico
 
Old 02-28-2007, 05:58 AM   #2
unSpawn
Moderator
 
Registered: May 2001
Posts: 27,451
Blog Entries: 54

Rep: Reputation: 2893Reputation: 2893Reputation: 2893Reputation: 2893Reputation: 2893Reputation: 2893Reputation: 2893Reputation: 2893Reputation: 2893Reputation: 2893Reputation: 2893
Everything has been working just fine for the past 5 months, yet after doing some checks tonight, I noticed that the sendmail daemon on a mail server isn't showing the Sendmail banner until 50-55 seconds after the connection attempt.
What changed between then and now?
What's the system load?
Anything in the logs?
 
Old 03-06-2007, 12:44 AM   #3
nmolinos
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Richmond, VA
Distribution: Slackware
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by unSpawn
Everything has been working just fine for the past 5 months, yet after doing some checks tonight, I noticed that the sendmail daemon on a mail server isn't showing the Sendmail banner until 50-55 seconds after the connection attempt.
What changed between then and now?
What's the system load?
Anything in the logs?

Nothing has been changed on the system itself. Normal load. The only thing that has changed was an upgrade to the router firmware. I added the rules to forward the dns and mail ports to that server's private IP, and the dns works without a hitch. The router is a linksys wireless router (wrt54g).


Thanks
 
  


Reply

Tags
banner, delay, sendmail


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LQ Banner bongenheimer LQ Suggestions & Feedback 12 10-31-2005 11:14 AM
Sendmail 30sec delay between ident and delivery... rebel761 Linux - Networking 1 10-05-2005 10:35 AM
sendmail delay with outgoing emails Stefanie71 Linux - Newbie 1 06-30-2004 03:26 PM
Adding a delay to Sendmail due to mailbombing LeffeH Linux - Software 1 04-28-2004 11:33 AM
MS Banner Ad on LQ?!?!?! fragglehorn LQ Suggestions & Feedback 12 11-06-2002 12:26 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration