LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-30-2012, 11:07 AM   #1
checkmate3001
Member
 
Registered: Sep 2007
Location: Folsom, California
Distribution: Debian 4.0 (Etch), Debian 5.0 (Lenny), Ubuntu 8.04
Posts: 301

Rep: Reputation: 32
Debian Gnome3 Video/Audio Decoder Problems


I've decided to move my Debian machine from stable to testing. As such it has installed Gnome3 (which is quite buggy right now). Right now I can't play any DVDs or mp3s without it complaining that it can't find the "Gstream element uridecodebin".

It alos complains of a missing media profile or something similar.

I'm assuming this is a simple configuration blip, but I can't seem to find out how to fix this.

Any tips?
 
Old 05-01-2012, 06:45 PM   #2
aus9
Guru
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5,056

Rep: Reputation: Disabled
hi

run

Code:
dpkg -l | grep gstream*
I use vlc player but if something is pesky you may need to install the "good, bad and ugly" gstreamer files, you can see them with next command

Code:
apt-cache search gstreamer
 
Old 05-02-2012, 10:42 PM   #3
checkmate3001
Member
 
Registered: Sep 2007
Location: Folsom, California
Distribution: Debian 4.0 (Etch), Debian 5.0 (Lenny), Ubuntu 8.04
Posts: 301

Original Poster
Rep: Reputation: 32
Code:
ii  gir1.2-gstreamer-0.10                                       0.10.36-1
ii  gstreamer-tools                                             0.10.36-1
ii  gstreamer0.10-alsa:amd64                                    0.10.36-1
ii  gstreamer0.10-doc                                           0.10.36-1
ii  gstreamer0.10-ffmpeg                                        1:0.10.13-0.2
ii  gstreamer0.10-fluendo-mp3                                   0.10.15.debian-1
ii  gstreamer0.10-gconf:amd64                                   0.10.31-1+b1
ii  gstreamer0.10-nice:amd64                                    0.1.2-1
ii  gstreamer0.10-packagekit                                    0.7.3-2
ii  gstreamer0.10-plugins-bad:amd64                             0.10.23-1+b1
ii  gstreamer0.10-plugins-base:amd64                            0.10.36-1
ii  gstreamer0.10-plugins-base-apps                             0.10.36-1
ii  gstreamer0.10-plugins-good:amd64                            0.10.31-1+b1
ii  gstreamer0.10-plugins-really-bad                            0.10.23-0.0
ii  gstreamer0.10-plugins-ugly:amd64                            0.10.19-1
ii  gstreamer0.10-pulseaudio:amd64                              0.10.31-1+b1
ii  gstreamer0.10-tools                                         0.10.36-1
ii  gstreamer0.10-x:amd64                                       0.10.36-1
ii  libgstreamer-plugins-bad0.10-0:amd64                        0.10.23-1+b1
ii  libgstreamer-plugins-base0.10-0:amd64                       0.10.36-1
ii  libgstreamer0.10-0:amd64                                    0.10.36-1
ii  libgstreamer0.10-dev                                        0.10.36-1
I have all the plugins installed. If I had to guess some configuration file was not created correctly. Whatever the media profiles are. Strangely, I don't have this issue in Xfce. It is only in Gnome3.

Thanks.
 
Old 05-04-2012, 07:28 PM   #4
aus9
Guru
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5,056

Rep: Reputation: Disabled
lets assume its a missing media profile then

go into home folder with hidden files showing

I don't use gnome but there is bound to be a

(make a backup and I assume you know how to use a live cd to replace if problems)

.config/gnome* delete that folder

reboot

retry

good luck
 
  


Reply

Tags
element, gstream, uridecodebin


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MPEG-1 Audio and Video Decoder Required - Search for these? bjspub Fedora 1 08-29-2010 12:46 PM
[SOLVED] audio+video in Debian Cultist Linux - Software 2 02-09-2010 02:35 AM
Mp3 Audio Decoder plugin not found (K3b CD/DVD Kreator) suse2166 Suse/Novell 4 03-31-2009 04:56 PM
audio decoder gocool_fedora Linux - Software 5 12-19-2008 02:35 AM
Missing decoder for video blackbird158 Linux - Newbie 4 05-22-2008 07:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:15 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration