LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-29-2003, 07:14 PM   #1
ehdwuld
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Currently Suse 11.1 but have RH7,8,9 / Fedora 7,8_64,9_64,&10_64
Posts: 634

Rep: Reputation: 30
Cups defaults to on during boot / lpd can't bind port 515


Hello all
apparently there is a bug somewhere
My Cups starts before the lpd and grabs port 515 and won't let the lpd have it

is there a way to modify this behavior

where would I tell the Cups to start after the lpd
umm
which file would I modify

maybe I could modify the Cups config to default to off

I dunno
ummmmmmm suggestions???

oh yea
RH9
 
Old 09-29-2003, 07:37 PM   #2
RolledOat
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: San Antonio
Distribution: Suse 9.0 Professional
Posts: 843

Rep: Reputation: 30
Hmmm, I thought Redhat had fully converted completely to CUPS. Anyway, probably, if my menu is the same...

System Settings-->Services

I have CUPS running, but cups-lpd (backward compatibility layer) is off. Try turning cups-lpd, not cups. I don't think you will be able to print at all without it running.

RO
 
Old 09-29-2003, 07:39 PM   #3
ehdwuld
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Currently Suse 11.1 but have RH7,8,9 / Fedora 7,8_64,9_64,&10_64
Posts: 634

Original Poster
Rep: Reputation: 30
well Ive got it set for LPRng rite now
cause I'm to lazy to figure out why cups won't work properly on my box
i'll look tho
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LPD won't run...(515/tcp port) j-charles Linux - Hardware 1 12-19-2003 05:55 AM
lpd port 515 reopens itself debaholic Debian 2 11-26-2003 09:29 AM
Cannot bind to port 515 to print jitz Linux - General 1 11-17-2003 04:17 AM
Cannot bind lpd port 515 rdmapes Linux - Newbie 3 09-19-2003 05:49 AM
lpd can't bind to port 515 (RH 8) Tafta Linux - Distributions 4 02-28-2003 10:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:47 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration