Review your favorite Linux distribution.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.


  Search this Thread
Old 01-09-2005, 09:58 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Jan 2005
Location: Melbourne Australia
Distribution: Suse 9.0
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Unhappy configure: error: conditional "HAVE_XV" was never defined.

configure: error: conditional "HAVE_XV" was never defined.
Usually this means the macro was only invoked conditionally.

Keep Getting This error when trying to run the ./configure ( Installing Xine-lib -1.0 )

Running Suse 9.0 Pro Fully Updated.

Can anybody please advise. - Still Converting To LInux - Enjoying It So Far.
Even Though It Does Get Frustrating At Times.
Old 01-10-2005, 03:09 AM   #2
Senior Member
Registered: Dec 2004
Distribution: Slackware, ROCK
Posts: 1,973

Rep: Reputation: 46
have you tried downloading it from a different mirror?

It configured and built fine for me. Otherwise I think you would have to edit
Old 01-20-2005, 03:56 AM   #3
LQ Newbie
Registered: Jan 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0

I think..
please find rpm file.
Old 01-31-2005, 02:25 PM   #4
LQ Newbie
Registered: Jan 2005
Distribution: RedHat
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Thumbs up

you need the xorg-x11-devel rpm.
I didn't install it and had the same problem you're having.
Once installed, xine configured perfectly.
Old 02-07-2005, 03:28 PM   #5
LQ Newbie
Registered: Feb 2005
Location: Germany
Distribution: Suse 9.2
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Talking It did work!

This was exactly the problem! thank you very much!


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
server-error-internal-error with CUPS "Configure Printer" fskmh Slackware 6 06-05-2013 02:51 PM
Conditional display of "HCL Entries" and "Reviews" ? J.W. LQ Suggestions & Feedback 1 09-01-2005 09:53 AM
Can't install "glibmm" library. "configure" script can't find "sigc++-2.0&q kornerr Linux - General 4 05-10-2005 03:32 PM
ardour wont configure: configure: error: C preprocessor "/lib/cpp" fails sanity check disciple061 Linux - Software 4 01-22-2005 01:35 PM
MDK10 official error with "GLIBC_2.0 not defined" lvxiang Mandriva 3 08-16-2004 11:34 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:59 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration