LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-28-2008, 05:56 AM   #1
Tha1
Member
 
Registered: Dec 2005
Distribution: Arch 2007.08-2
Posts: 57

Rep: Reputation: 15
Compiz and Nvidia in Arch


Hey.
I've just installed the latest version of Arch, and i've installed and configured xorg, and XFCE successfuly,using nvidia-xconfig.
I wanted to try Compiz-fusion, so i've installed it also. however,when i try to start it manually to see if it runs without hitch,gives me the following:
Code:
$ fusion-icon

* Setected Session: unknown
* Searching for installed applications...
* No GLX_EXT_texture_from_pixmap with direct rendering context
... nor with indirect rendering, this isn't going to work!
Traceback (most recent call last):
 File "/usr/bin/fusion-icon", line 57, in <module>
   from FusionIcon.interface import choose_interface
 File "/usr/lib/phyton2.5/site-packages/FusionIcon/interface.py", line 53, in <module>
   import start
 File "/usr/lib/phyton2.5/site-packages/FusionIcon/start.py", line 64, in <module>
   env.set()
 File "/usr/lib/phyton2.5/site-packages/FusionIcon/environment.py", line 140, in set
   if not self.Xgl and self.glx_vendor == "NVIDIA Corporation" :
AttributeError: Environment instance has no attribute 'glx_vendor'
What does this mean? What do i have to do?

Thx in advance.
 
Old 02-29-2008, 03:27 PM   #2
elliott678
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: North Carolina
Distribution: Arch
Posts: 977

Rep: Reputation: 72
Did you setup your xorg.conf for compositing?

This should do it for the current drivers:
Code:
nvidia-xconfig --composite
Or this for the legacy 96xx drivers:
Code:
nvidia-xconfig --composite --add-argb-glx-visuals
 
Old 03-06-2008, 01:17 PM   #3
Tha1
Member
 
Registered: Dec 2005
Distribution: Arch 2007.08-2
Posts: 57

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Sorry, only could answer it now. I reconfigured xorg as you said and it worked like a charm. Thanks!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compiz +kde +nvidia (Slackware-current) XGizzmo Slackware 31 09-16-2008 08:17 AM
nvidia+compiz= black screen after suspend riccisit Suse/Novell 5 02-26-2008 05:22 PM
Debian Sid Compiz Nvidia error pljvaldez Linux - Desktop 5 01-25-2007 08:29 PM
Compiz XGL with NVIDIA 7300GT not accelerated rhdemis Suse/Novell 0 12-18-2006 05:48 PM
cant install nvidia driver on arch 0.6 shoddy Arch 7 04-01-2004 07:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration