LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-31-2007, 02:05 AM   #1
Rockgod1969
Member
 
Registered: Jan 2007
Posts: 54

Rep: Reputation: 15
Cinelerra, Kino, won't open


I'm running FC6 and I installed Cinerella and Kino, but when I click on their icons in the menu, an icon will bounce on my mouse for a minute, and then nothing happens? Whats up with that?
 
Old 01-31-2007, 02:36 AM   #2
The Headacher
Member
 
Registered: Jan 2007
Distribution: Vector Linux
Posts: 90

Rep: Reputation: 15
Quote:
Whats up with that?
We don't know what's going on on your box, but here's the #1 way to get help:
try to start them from a terminal and see what errors you get.I know for a fact that I can start kino from a terminal with "kino". I bet cinelerra works similarly. Post any errors you might get here.

It's probably something with missing dependencies.

By the way, the bouncing icon means absolutely squat. It's one of the most annoying features of KDE IMO and I immediately turn it off after installing kde or a distro that comes with it. The default time is 30 seconds, not a minute .
 
Old 02-02-2007, 01:17 AM   #3
Rockgod1969
Member
 
Registered: Jan 2007
Posts: 54

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Rockgod@localhost ~]$ kino
kino: symbol lookup error: /usr/lib/libavcodec.so.51: undefined symbol: faacDecOpen
[Rockgod@localhost ~]$ cinerella
bash: cinerella: command not found
[Rockgod@localhost ~]$
 
Old 02-02-2007, 03:00 AM   #4
Rockgod1969
Member
 
Registered: Jan 2007
Posts: 54

Original Poster
Rep: Reputation: 15
got it working. http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=141700

I needed the right codecs, but there was apparently a conflict. so I uninstalled faad and faac and made sure I was using livna not atrpms to dl mplayer, kino, and the needed codecs. then I disabled livna and enabled atrpms to get cinerella. problem solved, now they both open just fine, time to start editing video!
 
Old 02-02-2007, 03:03 AM   #5
Rockgod1969
Member
 
Registered: Jan 2007
Posts: 54

Original Poster
Rep: Reputation: 15
oh and I like eye candy so I'm going to leave the bouncing icon on. http://linuxquestions.cachefly.net/i...ilies/cool.gif
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kino gives "invalid file specified" when i try to open an *.mpg file lefty.crupps Linux - Software 1 10-31-2005 03:20 AM
Cinelerra 2.0 denzo74 Mandriva 3 09-18-2005 12:32 PM
Installing Cinelerra jnassiri Mandriva 0 08-15-2004 08:20 PM
ieee1394 Capture and Edit: Kino and Cinelerra davecs Linux - Software 1 11-03-2003 10:10 AM
cinelerra? crashmeister Linux - Software 3 09-15-2002 06:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:11 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration