LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   Can't log in with hamachi. (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/cant-log-in-with-hamachi-409344/)

dr_zayus69 01-29-2006 12:38 PM

Can't log in with hamachi.
 
hi. Im trying to get a program named hamachi working. I got it installed but whenever i try to login the login fails. I've started it with the debug flag and this is what i get when trying to login.

Code:

cat hamachi.log
29 11:26:26.013 [ 4784] ipc: login
29 11:26:26.014 [ 4784] ses: set_reconn(no)
29 11:26:26.014 [ 4784] ses: go_online
29 11:26:26.014 [ 4784] ses: state 1.1 -> 2.0
29 11:26:26.032 [ 4784] ses: resolved bibi.hamachi.cc -> 33.106.34.64
29 11:26:26.032 [ 4784] ses: state 2.0 -> 2.1
29 11:26:26.032 [ 4784] ses: state 2.1 -> 3.0
29 11:26:26.032 [ 4784] ses: connecting to 64.34.106.33:12975 ..
29 11:26:29.118 [ 4784] ses: io_ready -- #.#.#.#:53112
29 11:26:29.118 [ 4784] ses: state 3.0 -> 3.1
29 11:26:29.118 [ 4784] ses: state 3.1 -> 4.0
29 11:26:29.118 [ 4784] ses: sending helo ..
29 11:26:35.734 [ 4784] ses: received helo.ok
29 11:26:35.833 [ 4784] ses: state 4.0 -> 4.1
29 11:26:35.833 [ 4784] ses: state 4.1 -> 5.0
29 11:26:35.874 [ 4784] ses: sending enroll jeff ..
29 11:28:18.671 [ 4784] ses: received enrl.ok 5.18.133.187
29 11:28:18.672 [ 4784] ses: state 5.0 -> 5.1
29 11:28:18.691 [ 4784] tap: bad response 00007f00
29 11:28:18.691 [ 4784] ses: state 5.1 -> 7.0
29 11:28:18.691 [ 4784] ses: udp sock -- 192.168.0.2:32777
29 11:28:18.691 [ 4784] ses: sending discovery
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: state 7.0 -> 7.1
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: received disc.ok
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: state 7.1 -> 8.0
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: tap configuration failed
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: error 8  0 1
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: go_offline
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: state 8.0 -> 1.0
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: state 1.0 -> 1.1
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: purging state ..

i've searched on google, on the hamachi support forum, etc, but still not sure what the problem is. I hope someone here is familar with it to help. Thanks for any help in advance. I appreciate it.

taupist 02-01-2006 12:13 PM

login with hamachi
 
I'm far from being an expert, but what strikes me right off is the line that says 'tap configuration failed'. In my experience, you have to log into the console as root and run 'tuncfg', then logout of the root console and start hamachi.
My biggest problem was with the Linux GUI, it won't repaint and it freezes and won't work for me. Maybe we'll get to the bottom of these problems soon.:twocents:

dr_zayus69 02-01-2006 02:29 PM

thanks for your response. i can't login even with tunecfg running. i've tried running tuncfg -d to get debug info but it just hangs. The weird thing is when i first installed it on my laptop i was able to start it up and login right off the bat. But now i can't login on the laptop either. I noticed that when i was logged in on the laptop i had ham0 in the output of ifconfig. I've never had it on the desktop (haven't successfully logged in once) So my guess is the problem is when i tries to setup ham0.

taupist 02-02-2006 10:29 AM

can't log in with hamachi
 
I think your problem is probably spelled out right here. It seems to be pointing to tun/tap. If you could post this snippet on the hamachi forum, you'll probably get a response pretty soon.:study:

29 11:28:18.691 [ 4784] tap: bad response 00007f00
29 11:28:18.691 [ 4784] ses: state 5.1 -> 7.0
29 11:28:18.691 [ 4784] ses: udp sock -- 192.168.0.2:32777
29 11:28:18.691 [ 4784] ses: sending discovery
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: state 7.0 -> 7.1
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: received disc.ok
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: state 7.1 -> 8.0
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: tap configuration failed
29 11:28:24.794 [ 4784] ses: error 8 0 1

dr_zayus69 02-02-2006 01:12 PM

i've posted the whole thing at the hamachi forum. so far i have got one response there from what i believe is a developer to post the output of tuncfg -d but that command just hangs on both my desktop and laptop. thanks for your response.

michaelk 02-02-2006 07:23 PM

It appears the network is down
http://forums.hamachi.cc/viewtopic.php?t=5052

FWIW I can not log in to the network either and I have it failing at sending helo...

dr_zayus69 02-03-2006 12:12 AM

thanks. So that explains why i could log in on my laptop that one time, the server must have been up. And explains how it could suddenly stop working.

dr_zayus69 02-03-2006 01:35 AM

hmmm. I checked the annoucements to see if the server is down again and it isn't but i still can't log in. I think im going to give up on hamachi and try ssh tunneling. Hamachi sounds like it would be a nice program if i could get it to work. oh well.

Lehonti 04-20-2006 09:41 PM

I had this same problem.
 
I had the exact same problem, and it turned out the when I ran tuncfg it wasn't completing
correctly. Run 'tuncfg -d' to see what is happening. In my case, it couldn't find ifconfig
and adding /sbin to my path fixed the problem. Hope this helps.

Lehonti

rvdelmas 10-05-2006 10:23 PM

You must have /sbin to your path when running tuncfg.

Tuncfg is looking for "ifconfig" and if it don't find it you will have tap problem.

krantix 10-27-2006 06:38 AM

hi! my tuncfg -d does not return any information...

i've added /sbin to my path and if i run as user ifconfig i receive this...

Quote:


ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:14:5E:2B:14:62
inet addr:XX.X.X.76 Bcast:XX.X.X.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::214:5eff:fe2b:1462/64 Scope:Link
UP BROADCAST NOTRAILERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:157072 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:52468 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:17783207 (16.9 Mb) TX bytes:12179195 (11.6 Mb)
Interrupt:16 Memory:deff0000-df000000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:15033348 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:15033348 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:5186829400 (4946.5 Mb) TX bytes:5186829400 (4946.5 Mb)
i'm still trying to figure out what is not working...

hamachi start returns...

Quote:

26 21:00:38.350 [ 0] [21588] tap: bad response from tuncfg - 05000013
26 21:00:38.350 [ 0] [21588] ioctl(SIOCGIFHWADDR ...) failed with 19 (No such device)
2006-10-27
any help is very much appreciated!!!

feistyfeline 02-16-2007 02:54 AM

I had the same problem. Took me a while to figure it all out with the help of the previous posts. I assume that all was installed properly and you already run hamachi-init as the current user. I use Fedora Core 6 which doesn't allow running programs in the /sbin folder without specifying the folder.

You should be in the folder where you unpacked hamachi and into the tuncfg folder, which in my case was:

/tmp/hamachi-0.9.9.9-20-lnx/tuncfg/

Next, rename the original tuncfg file in that folder (only if you need to)

mv tuncfg tuncfg.backup

Next, use your choice of text editor to edit the tuncfg.c file. Search for the piece of code that has ifconfig. There is only one instance of that.

Change:
"ifconfig %s %u.%u.%u.%u ", ctx[i].dev,

To:
"/sbin/ifconfig %s %u.%u.%u.%u ", ctx[i].dev,

Then:
"gcc tuncfg.c -o tuncfg"

That recompiles tuncfg to incorporate the changes you made.

Next, if you had already started tuncfg, kill all instances of tuncfg with

"killall tuncfg"

Next, run "make install" as root to install the new tuncfg

Next, Run "tuncfg" as root

Next, run "hamachi start" as a regular user and you may proceed as indicated in the README file.

Xinoef 02-22-2007 06:33 PM

feistyfeline, thank you.
This redhat 'particularity' just keeps getting on the way...
I didn't spend much time on it but, if someone has an easy way to include the damned /sbin/ dir into the root's path automatically, that would really be a feature to put as default...
Thanks a lot for that great single post :)

netsurf 09-04-2007 04:20 AM

I'd also like to add my thanks for a great solution to an irritating problem. thank you very much for your help
netsurf

webtechy 12-21-2007 01:46 PM

fedora core 8 still has the same problem
 
I think this is something that happens with every version of fedora.

I was using fedora core 6 and got the error

I'm upgrading now to fedora core 8 and I still have to go through updating tuncfg.c with gcc.

I tried an rpm that was on pbone and the rest of the web and those rpms don't work.

The only way to get past this Logging in...failed error is to be able to update the /sbin path for tuncfg

I hope someone could just create an rpm for fedora with hamachi that would just work and resolve all these issues


All times are GMT -5. The time now is 08:09 PM.