LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   Can't get displays working in OpenSUSE 10.3 KDE (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/cant-get-displays-working-in-opensuse-10-3-kde-646975/)

TiredOfThis 06-04-2008 10:01 AM

Can't get displays working in OpenSUSE 10.3 KDE
 
I am setting up a new OpenSUSE system. I'm trying to get my displays working, but am having zero luck.

My video card is an nVidia geforce 7100 gs (NV44). It has d-sub and dvi. I have two MultiSync LCD2070vx monitors. I've gotten this working before but on a different computer and an ATI card.

Currently, if I go into SaX, it doesn't recognize the monitors (the MultiSync 2070 driver isn't in the list of monitors), it doesn't give me a dual-head option, and it doesn't recognize the native resolution of the monitors (1600x1200).

Help!

bigrigdriver 06-04-2008 11:32 AM

Check the software you have installed. Make certain that you have the nvidia driver installed. Then try a couple of nvidia utilities that come as part of the driver package.

/usr/bin/nvidia-settings
/usr/bin/nvidia-xconfig

After that, if you still don't have dual-head working, you still have SaX2 to work with.

TiredOfThis 06-05-2008 07:47 AM

Thanks for the suggestion. Turned out I had installed the wrong nvidia driver, as YAST gave me no indication of which of the two I should choose.

The irony is, ATI is supposed to be worse for Linux than nVidia, but I've done this setup using an ATI card with no problems multiple times :P

Anyway, solved now. Thanks.
Nathan


All times are GMT -5. The time now is 11:12 AM.