LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-29-2005, 04:05 PM   #1
endfx
Member
 
Registered: May 2003
Location: Canada
Distribution: Debian
Posts: 104

Rep: Reputation: 15
Boot Logo


So I have recompiled my kernel, and have selected the following options that deal with boot logo/resolution:

Device Drivers ->
Graphics Support ->[*] Support for frame buffer devices[*] VESA VGA graphics support

Console display driver support ->[*] Video mode selection support

<*> Framebuffer Console support
[*]Select compiled-in fonts[*]VGA 8x16 font

Logo configuration->[*]Bootup logo[*] Standard 224-color Linux logo

Now the kernel works fine, linux boots, etc. but when I add 'vga=0x318' to grub in the kernel options, I get a blank screen while linux is booting, until I get the KDE login prompt.

Although I don't think it matters, I'm using debian sarge and the kernel is 2.6.10.

As well, I'm using the default kernel boot logos, so I haven't changed anything in the linux source directory before I compile the kernel.

Does anybody have any ideas?

Thanks.
 
Old 05-30-2005, 02:28 AM   #2
slackie1000
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Brasil
Distribution: Arch
Posts: 1,037

Rep: Reputation: 45
Re: Boot Logo

hi there,

Quote:
Originally posted by endfx

Now the kernel works fine, linux boots, etc. but when I add 'vga=0x318' to grub in the kernel options, I get a blank screen while linux is booting, ....
what happens if you pass "vga=XXX" ??? Ex. vga=791 ...

regards
slackie1000
 
Old 05-30-2005, 07:18 PM   #3
endfx
Member
 
Registered: May 2003
Location: Canada
Distribution: Debian
Posts: 104

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Same thing, just a blank screen.
 
Old 05-31-2005, 01:33 AM   #4
slackie1000
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Brasil
Distribution: Arch
Posts: 1,037

Rep: Reputation: 45
hi there,

ok... let's take a look in your grub.conf file...
vesa is a pretty standard driver ... should work with any graphic card..
weird..
regards
slackie1000
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
logo boot up unwrittenlaw Linux - Newbie 5 03-07-2005 06:27 AM
Boot up with boot logo - fuzzy fonts yotamk Debian 1 11-25-2004 11:47 PM
Boot Logo Stephanie Linux - Software 5 03-26-2003 10:41 AM
Boot-Logo soda Linux - General 3 12-17-2002 02:20 AM
boot logo wenwen Programming 0 08-08-2001 10:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:47 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration