LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-07-2007, 07:40 AM   #1
Vardhaman
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Azureus Not Loading


i recently started using openSUSE 10.3.

everything went fine but i am not able to run azureus.

this is the result i am getting after i run it through the terminal.

Code:
#./azureus
Starting Azureus...
Suitable java version found [java = 1.5.0_12]
Configuring environment...
Java exec found in PATH. Verifying...
Browser check failed with: no swt-gtk-3346 or swt-gtk in swt.library.path, java.library.path or the jar file
Auto-scanning for GRE/XULRunner.  You can skip this by appending the GRE path to LD_LIBRARY_PATH and setting MOZILLA_FIVE_HOME.
  checking /usr/lib64/xulrunner-1.8.1 for GRE
        Can not use GRE from /usr/lib64/xulrunner-1.8.1 because it's missing components/libwidget_gtk2.so.
  checking /usr/lib64/xulrunner-1.8.1.4 for GRE
        Can not use GRE from /usr/lib64/xulrunner-1.8.1.4 because it's missing components/libwidget_gtk2.so.
  checking /usr/lib64/firefox for GRE
        Can not use GRE from /usr/lib64/firefox because it's missing components/libwidget_gtk2.so.
Browser check failed with: NoClassDefFoundError
Can't create browser.  Will try to set LD_LIBRARY_PATH and hope  Azureus has better luck.
GRE/XULRunner automatically found
Loading Azureus:
java -Xmx128m -cp "./Azureus2.jar:./swt.jar" -Djava.library.path="/home/vardhaman/azureus" -Dazureus.install.path="/home/vardhaman/azureus" -Dazureus.script="./azureus" -Dazureus.script.version=2 org.gudy.azureus2.ui.swt.Main
changeLocale: *Default Language* != English (United States). Searching without country..
changeLocale: Searching for language English in *any* country..
changeLocale: no message properties for Locale 'English (United States)' (en_US), using 'English (default)'
Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: no swt-gtk-3346 or swt-gtk in swt.library.path, java.library.path or the jar file
        at org.eclipse.swt.internal.Library.loadLibrary(Library.java:219)
        at org.eclipse.swt.internal.Library.loadLibrary(Library.java:151)
        at org.eclipse.swt.internal.C.<clinit>(C.java:21)
        at org.eclipse.swt.internal.Converter.wcsToMbcs(Converter.java:63)
        at org.eclipse.swt.internal.Converter.wcsToMbcs(Converter.java:54)
        at org.eclipse.swt.widgets.Display.<clinit>(Display.java:128)
        at org.gudy.azureus2.ui.swt.mainwindow.SWTThread.<init>(SWTThread.java:89)
        at org.gudy.azureus2.ui.swt.mainwindow.SWTThread.createInstance(SWTThread.java:68)
        at org.gudy.azureus2.ui.swt.mainwindow.Initializer.<init>(Initializer.java:102)
        at org.gudy.azureus2.ui.swt.Main.<init>(Main.java:80)
        at org.gudy.azureus2.ui.swt.Main.main(Main.java:203)
Exit from Azureus complete
No shutdown tasks to do
Azureus TERMINATED.
i have installed JAVA so that is not the problem.

also,.i tried running it through root but still the same error is persisting.

Last edited by Vardhaman; 10-07-2007 at 07:49 AM.
 
Old 10-07-2007, 11:20 AM   #2
MonctonJohn
Member
 
Registered: Aug 2007
Location: Canada
Distribution: Mint
Posts: 112

Rep: Reputation: 15
Try downloading the latest version:

http://azureus.sourceforge.net/download.php

I had a problem with it a few weeks ago after one of the program updates and I reinstall fixed it.
 
Old 10-08-2007, 11:54 AM   #3
icerado
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
i'm having the same problem, hopefully we can both figure this out...i'll try gettin a newer version but i'm not sure how it'll work w/ ydl i'll let you know
 
Old 10-09-2007, 12:46 PM   #4
Vardhaman
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ok,..i somewhat solved the problem but i dont understand the reason behind it.

i went to the azureus sourceforge page and since i am using a x86_64 version of openSUSE,..i downloaded AMD64 bit version of azureus.

and now i am able to use azureus but whenever i run it, a error log file is created in the azureus folder which says
"An unexpected error has been detected by Java Runtime Environment:
#
# SIGSEGV (0xb) at pc=0x00002aaac2bf5790, pid=11173, tid=1076017488"

and it is followed by a long list of characters.

i have the 1.6.0_01-b06 version of JRE installed.

Last edited by Vardhaman; 01-03-2009 at 12:30 PM.
 
Old 10-25-2007, 03:57 PM   #5
mndar
Member
 
Registered: Feb 2005
Posts: 34

Rep: Reputation: 16
I managed to get Azureus 3 (Vuze) running on Gentoo AMD64 with Sun JRE 1.6.0.01.
I was getting the "Browser check failed " error that Vardhaman has mentioned.
Most of us use 32-bit Firefox and 64-bit Azureus. Therein lies the problem. We need a 64-bit Firefox.

To fix this
  1. Download http://tinderbox.dev.gentoo.org/defa...x-2.0.0.8.tbz2 or an equivalent package for your distro. Make sure its a 64-bit one.
  2. Extract it to /opt/mozilla-firefox
  3. Modify the azureus script in /opt/azureus and set the variable MOZILLA_FIVE_HOME to the path of this 64-bit Firefox
    export MOZILLA_FIVE_HOME="/opt/mozilla-firefox/lib64/mozilla-firefox/"
  4. Uncomment the next line
Done!!
This will NOT affect your current Firefox installation.
 
Old 10-06-2010, 07:34 AM   #6
shakeel.rehman
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2008
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Problem in Vuze

i have installed vuze in 64-bit RHEL, however when i start vuze it terminate. I have also installed Java it is installed properly without error.

Kindly help me.
best regards,
shakeel
 
  


Reply

Tags
amd64, azureus, gentoo, vuze, x8664


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Azureus NAT issue / Setup = internet>gentoo>pc with azureus *CLI> Linux - Software 2 07-25-2007 08:40 PM
java programs (LimeWie, Azureus etc) loading extremely slow rutgerw Linux - Software 1 11-08-2005 08:28 AM
Azureus +firewall: UDP-discovery drop packetsport 8008 alt_http What is Azureus doing Emmanuel_uk Linux - Networking 0 08-31-2005 07:06 AM
azureus installed..azureus script can be moved? nixel Slackware 1 05-22-2004 11:22 PM
Finding Module Dependencies...(Still loading...still loading..still loading..HANG!!!) Aeudian Linux - General 3 08-11-2003 04:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:52 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration