LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-26-2001, 10:19 PM   #1
xhelleborex
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2001
Location: Detroit
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Unhappy


Hei all, I found the drivers for my ATI TV Wonder ve card and SB Live, it has great picture but no sound.

Tech shiznit: The card has an audio out which plugs into the SB Live, I think the prob is here somewhere but would really appreciate any help if someone has figured this cowboy hack out.

SISU!
 
Old 05-01-2001, 06:30 AM   #2
polm
LQ Newbie
 
Registered: May 2001
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Angry ATI TV VE

I too, am having trouble with the ATI TV VE. I am runnning Debian, but I am flexible on kernenls if need be. I have tried to get this thing to work, but it wont. I have an NVIDIA Geforce DDR as my primary video. I compiled the 'bttv', 'videodev', 'i2c' and 'tuner' modules into my kernels. I have gotten as far as to see the TV card detected in 'dmesg' but only to have it fail with a blank, black screen in XAWTV. Can you tell me what you did to get yours working at all ??
 
Old 05-01-2001, 08:03 PM   #3
greatgatsby26
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2001
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
HELP ME TOO

i installed mandrake 8. it thinks my tv card is some brooktree or something i don tknow. anyweays it knows its a tv card but xawtv hates it. how do i get the ati tv wonder to work!??!?! that and figuring out how to get jpilot syncing my palm pilot and i am ready to say "Windows. get the hell out of my life" :-)

i should add that i have a geforce 2 ddr and i have no idea where my kernel is letalone how to recompile it :-) sounds like i'd break something

[Edited by greatgatsby26 on 05-01-2001 at 09:05 PM]
 
Old 02-22-2004, 02:29 AM   #4
esoon
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Location: San Diego
Distribution: Suse 8.1, Mandrake 9.0
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
I don't know if you have tried this yet, but you need to edit your
/etc/modules.conf file.

Try adding the lines
alias char-major-81 bttv
options bttv card=64
options tuner type=2

I've also heard that card=63 works too, but I haven't tried that.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI 9600Pro & ATI Proprietary Drivers problem Hyakutake Slackware 6 12-04-2005 10:08 AM
Ati driver a bit unstable but no different than nvidia..ati benchmark inside. spade Slackware 1 10-06-2004 12:13 AM
ATI 9600se running slower than older ATI card w/ DRI on euth665667 Linux - Hardware 0 07-03-2004 06:10 AM
SuSE 9.1 - ATI Mobility 9600 (M10) - ATi Drivers 3.9.0 Beaviis Linux - Hardware 3 06-04-2004 12:51 PM
ati 8500ve - ati Radeon 8500 ve - suse 9.0 pro linuxgamer Linux - Hardware 0 11-30-2003 05:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:22 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration