LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-03-2004, 07:24 AM   #1
tobias_r33per
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Sydney
Distribution: Fedora Core 21, Arch, Ubuntu MATE 15.04
Posts: 49

Rep: Reputation: 17
Angry ATI - Serious Problem


I am running Mandrake 9.2 with the 2.4.22-19mdk Kernel

HAve a AMD AthlonXP 2.4ghz , 512mb RAm ,40gig HDD ,ATI RADEON 9600XT,
Hercules Game Theatre XP, bttv84 Tv card, And this is the bugger

the AGPGART source for the fglrx 3.7.0 ATI Drivers has no configuration listed in the motherboard detection section for my Motherboard witch is as follows....

Gigabyte GA-7VT600 1394

vith a VIA KT600 chipset in it. BUT THE ATI DRIVERS HAVE EVERY OTHER VIA UNDER THE SUN EXEPT MINE!!!!!!!!!!!!!!!

This means when i have installed and configured my ATI using the module built from source, the fglrxconfig works perfect but when it loads X i get no 3D.

Can any one suggest any Kind of Remedy to this Problem

It would me much appreciated.
 
Old 03-06-2004, 08:33 AM   #2
Braveheart1980
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Greece!
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 633
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
Had same prob . Here's what i did ste by step

(1) Install your kernel sources ( the file should be something like kernel-source-2.4.22-1mdk.i586.rpm , do a google search for it)

(2) cd to the directory u download it it

(3) su (- gain superuser rights)

(4) rpm -ivh --force kernel-source-2.4.22-1mdk.i586.rpm (this may take a little time,just wait!)

(5) cd to the directory where u have your 3.7.0 ati drivers

(6) rpm -ivh --force fglrx-glc22-4.3.0-3.7.0.i386.rpm

(7) cd /lib/modules/fglrx/build_mod

(8) ./make.sh

(9) cd ..

(10) ./make_install.sh

(11) type fglrxconfig to configure your card AND MAKE SURE WHEN IT ASKS U ABOUT AGPGART MODULE TO SAY YES

(12) reboot

(13) voila! Just to make make sure u have 3d accelaration run glxgears and c how the framerate goes

PS I have a p4 2,4 ghz overcloacked @ 3 ghz , 512 mb ram , and ati 9600 pro and i get a fps round 4800

Hope i helped!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI 9600Pro & ATI Proprietary Drivers problem Hyakutake Slackware 6 12-04-2005 11:08 AM
Interesting Video Problem with ATI Radeon 9800 Pro (not a 3D accel based problem) binarynova Linux - Hardware 1 08-27-2005 10:49 PM
!! ATI Problem !! ripmaster Linux - Software 14 10-02-2004 04:30 PM
yet another ati problem FireWuffie Linux - Hardware 2 01-20-2004 09:28 AM
Yet another ATI TV-out problem underling Linux - Hardware 1 09-19-2003 07:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration