Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.


  Search this Thread
Old 04-28-2011, 10:41 AM   #1
Registered: Dec 2002
Location: Vancouver Island, Canada
Distribution: Slackware
Posts: 46
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 15
apcupsd problem

Hello, I am running CentOS 4.6 (Final) and have an APC UPS attached to the box via USB/Serial cable. I have apcupsd 3.14.08 running on the box. The daemon initially starts ok, but then after a short time (not even a minute), I start getting console messages:

Broadcast message from root (Thu Apr 28 08:31:36 2011):

Communications restored with UPS orion
These persist for a couple of minutes, then go away. Then after a brief pause, they come back. Here is what netstat -an |grep 3551 shows:

tcp        0      0      *                   LISTEN
tcp        0      0                 TIME_WAIT
tcp        0      0                 TIME_WAIT
tcp        0      0                 TIME_WAIT
tcp        0      0                 TIME_WAIT
tcp        0      0                 TIME_WAIT
tcp        0      0                 TIME_WAIT
Occasionally I am seeing established connections:

tcp        0      0      *                   LISTEN
tcp        0      0                 TIME_WAIT
tcp        0      0                 TIME_WAIT
tcp        0      0                 ESTABLISHED
tcp        0      0                 TIME_WAIT
tcp        8      0                 ESTABLISHED
This is the only process that is running:

root      2882     1  0 08:13 ?        00:00:00 /sbin/apcupsd -f /etc/apcupsd/apcupsd.conf
Occasionally there is also a [defunct] apccontrol process as well.

The apcupsd.conf file is set with the default values, which as far as I could tell did not merit any changes.

Can anyone make any sense of this? It appears as though there is a link, that then fails. I'm not sure how to resolve this.
Old 04-29-2011, 06:30 AM   #2
Registered: Aug 2002
Posts: 13,317

Rep: Reputation: 1092Reputation: 1092Reputation: 1092Reputation: 1092Reputation: 1092Reputation: 1092Reputation: 1092Reputation: 1092
Post the model number of your UPS as well as your configuration file. Are you connected to the UPS strictly using a USB cable or are you using a USB serial port adapter. If the later then your configuration file is probably not correct. If you stop apcuspd and run apctest can you query the UPS successfully?


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
APCUPSD Problem, apcaccess status is blank davide123 Linux - Software 8 02-04-2011 01:51 PM
Problem with apcupsd jnojr Linux - Software 0 12-21-2007 01:17 PM
apcupsd - power off UPS problem eyt Linux - General 1 02-14-2006 01:28 PM
apcupsd problem JSLayton Linux - Software 1 01-24-2006 10:38 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:38 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration