LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-13-2004, 02:10 PM   #1
ahargrove
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: openSUSE
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
apachectl startssl doesn't work on SuSE 9.0


Hi all-

I cannot for the life of me figure out why I can't get SSL enabled for Apache. If I try to start Apache with "apachectl startssl", I get this error:

Syntax error on line 1450 of /etc/httpd/httpd.conf:
Invalid command 'SSLEngine', perhaps mis-spelled or defined by a module not included in the server configuration
/usr/sbin/apachectl startssl: httpd could not be started

I haven't changed anything, just did a fresh install. Why doesn't this work out of the box like other distro's? (although, I have to say that sometimes more stuff works out of the box with SuSE than other distro's!) Do I need to generate some certs or something?

What am I missing!?!

Thanks!
-Alex
 
Old 02-14-2004, 03:42 PM   #2
j-ray
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: germany
Distribution: ubuntu
Posts: 1,458

Rep: Reputation: 104Reputation: 104
defined by a module not included in the server configuration

did u install mod_ssl?

in /etc/sysconfig/apache u can disable Suse's influence on your server

SSLEngine should be set to 'on' in httpd.conf

take a closer look at /usr/share/doc/packages/mod_ssl/ssl_intro.html

Last edited by j-ray; 02-14-2004 at 03:44 PM.
 
Old 02-16-2004, 06:07 PM   #3
ahargrove
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: openSUSE
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Did all of that, still no go. Any other ideas?
 
Old 02-17-2004, 12:02 AM   #4
ahargrove
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: openSUSE
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Found the answer-

In the file /etc/sysconfig/apache, I had to set HTTPD_SEC_MOD_SSL=yes (default is no). Then finish by running SuSEconfig to write the changes and then restarting httpd.

Thanks for your help!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
best practice - startssl on boot? xfurious_mindx Linux - Security 3 01-07-2005 09:23 AM
apachectl startssl error message harlow400 Linux - Software 2 03-01-2004 03:31 AM
slack 9.0 apachectl startssl doesn't work harlow400 Linux - Software 4 02-29-2004 10:03 PM
startssl segfaults :'( chr15t0 Linux - Software 7 01-21-2003 04:59 AM
Adding "apachectl startssl" to startup morbo Linux - Networking 2 10-01-2002 06:48 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:39 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration