LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-13-2003, 09:52 PM   #1
doralsoral
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: raleigh
Distribution: Gentoo 2005.1 x86_64
Posts: 931

Rep: Reputation: 31
Apache startup failed


I just installed the apache server that came with the redhat 9 disks and when i go to services and click start it says failed, also when i type service httpd start in the term it fails also. is there something else that needs to be running for it to work?
 
Old 11-13-2003, 10:10 PM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,004
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903
Depends on how it's meant to be started.

First of all, did you check the log-files?
They should live in /var/log

From my memory of RH I'd suggest to have
a look in /etc/xinetd.d/
Is there an apache-file there?
If you edit it, does it say it should
be run?
Another thing to check is /etc/services -
is port 80 open?

But these are all wild guesses, the logs
would help ;)

Cheers,
Tink
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
apache mod_ssl startup failed with no error messages! aaronvegh Linux - Networking 2 06-06-2005 08:44 PM
Failed to start apache : Apache does not appear to be running : number11 Slackware 9 02-11-2005 10:51 AM
Failed RAID startup asp55 Linux - Hardware 1 10-15-2004 04:20 AM
A lots of FAILED at kernel startup usr Linux - Newbie 4 10-26-2003 04:23 PM
dm is ok at startup, but failed during shutdown spyghost Linux - Software 0 09-21-2003 08:29 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration