LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-10-2003, 03:47 AM   #1
duvanhorn
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
apache starting problem in Reh Hat 9


My apatche server was up and running and working fine. Monday morning the service was stopped and I can't get it to restart. It gives me the following error:

httpd failed. The error was: Stopping httpd: [FAILED]

Starting httpd: (98)Address already in use: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
[FAILED]

I have tried every thing but nothing works. In the error_log file the following apears:

[Mon Nov 10 08:17:39 2003] [alert] (2)No such file or directory: getpwuid: couldn't determine user name from uid 4294967295, you probably need to modify the User directive
[Mon Nov 10 08:17:39 2003] [notice] Apache/2.0.40 (Red Hat Linux) configured -- resuming normal operations
[Mon Nov 10 08:17:39 2003] [alert] Child 4194 returned a Fatal error...!Apache is exiting!


Any help would be great
Thanks Duvan
 
Old 11-10-2003, 06:13 AM   #2
Crashed_Again
Senior Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Atlantic City, NJ
Distribution: Ubuntu & Arch
Posts: 3,503

Rep: Reputation: 57
Did you try to reboot?
 
Old 11-10-2003, 06:33 AM   #3
duvanhorn
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yes I did but it still doesn't work
If I change the Listen tag in httpd.conf to 127.0.0.1:80
the service restarts successfully but says apache is dead but pid file exist
if I change it back to *:80 the previous error occurs.
If I change the IP to my servers IP address it doesn't restart and says apache is dead and subsys locked
 
Old 11-11-2003, 04:53 AM   #4
aankur
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: pune
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
re: apache starting problem

I also face the same problem. Then i just uninstall the httpd and reinstalled it, and after configuring it works.....

thats all b'coz the rpm for httpd is corrupted.

thanks



aankur
technical support team.
 
Old 11-14-2003, 03:41 AM   #5
duvanhorn
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I tried that but could not get it to uninstall.
Thanks for your reply, but I formatted my server and started over from scratch. Every thing is working much beter now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reh Hat Linux 9 Installation troubleshooting. aabappu Linux - Newbie 1 10-12-2005 06:11 AM
Yahoo messenger on reh hat 9 is not connecting kashan Linux - Networking 1 07-13-2004 12:53 AM
Reh Hat 9.0 installation rayb Red Hat 3 02-11-2004 12:52 PM
Problem starting apache nrmx Linux - Networking 2 03-13-2003 10:31 PM
Problem starting Red Hat 8.0 haystacs Linux - Software 4 03-05-2003 05:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:46 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration