LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 03-22-2006, 03:17 PM   #1
PsypherPunk
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: Leeds, UK
Distribution: SuSE 10.0
Posts: 108

Rep: Reputation: 15
amaroK - Can't Build Collection (1.3.8-14.1)


i'm currently running SuSE 10.0 and amaroK 1.3.8-14.1 which refuses to scan my MP3 collection correctly.

Tag data are not displayed correctly in the Playlist (the filename appears in 'Title' only) and running 'Build Collection' does nothing. The collection is scanned but nothing is added.

However, running amaroK 1.3.8-14 on SuSE 9.2 works perfectly. Tag data are displayed correctly and the Collection is buit as it should be.

Any ideas what might be amiss?
 
Old 03-23-2006, 08:44 AM   #2
reddazz
Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 74
Thats a bug witht the amarok 1.4 beta. To solve that problem, I had to delete my old amarok config and settings files (backed them up first) from ~/.kde.
 
Old 03-23-2006, 06:29 PM   #3
PsypherPunk
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: Leeds, UK
Distribution: SuSE 10.0
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Cheers - tried it, same problem. i even tried copying over the ~/.kde/share/apps/amarok folder and ~/.kde/share/config/amarokrc file from the working SuSE 9.2 partition. Again, same problem.
 
Old 03-23-2006, 09:08 PM   #4
DeusExLinux
Member
 
Registered: May 2004
Location: Tampa, Fl
Distribution: Arch
Posts: 648

Rep: Reputation: 30
If it's a Beta software, I would downgrade back to your old verson (if it ain't broke don't fix it)
 
Old 03-24-2006, 04:47 AM   #5
PsypherPunk
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: Leeds, UK
Distribution: SuSE 10.0
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 15
It's isn't beta, 1.3.8 is the latest stable release. i have, however, tried downgrading the 1.3.8-8 (the default version which comes with SuSE 10.0) and it too has this problem.
 
Old 03-24-2006, 07:32 AM   #6
DeusExLinux
Member
 
Registered: May 2004
Location: Tampa, Fl
Distribution: Arch
Posts: 648

Rep: Reputation: 30
Are you using the same sound engine?
 
Old 03-24-2006, 09:33 AM   #7
PsypherPunk
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: Leeds, UK
Distribution: SuSE 10.0
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Yep, xine all the way.
 
Old 03-26-2006, 05:08 AM   #8
Black Chaos
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
I'm having this problem too. I don't know what your exact setup is but heres what I've found out. I'm using SuSE 10.0 and the same version of Amarok. My music is on a windows computer. I mounted that folder to /mnt/music with mount -t smbfs //comp_name/music /mnt/music. Trying to build the collection failed. So to test it out I copied one of the bands folders to the desktop. I tried building a collection using just that and it worked. So I'm wondering if its something to do with it being a samba share.
 
Old 03-26-2006, 11:19 AM   #9
DeusExLinux
Member
 
Registered: May 2004
Location: Tampa, Fl
Distribution: Arch
Posts: 648

Rep: Reputation: 30
It might be a permission error if you are just doing it through the samba share, are you mounting it as root, and running Amarok as your user? Are the permissions on the file set up so that you cna access it?
 
Old 03-26-2006, 06:02 PM   #10
PsypherPunk
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: Leeds, UK
Distribution: SuSE 10.0
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by Black Chaos
I'm having this problem too. I don't know what your exact setup is but heres what I've found out. I'm using SuSE 10.0 and the same version of Amarok. My music is on a windows computer. I mounted that folder to /mnt/music with mount -t smbfs //comp_name/music /mnt/music. Trying to build the collection failed. So to test it out I copied one of the bands folders to the desktop. I tried building a collection using just that and it worked. So I'm wondering if its something to do with it being a samba share.
Bingo. Same problem here.

i'm actually having problems with Samba elsewhere on SuSE 10.0 (samba-3.0.20b-3.1). i've found that even if i use the same smb.conf and setup as my SuSE 9.2 (samba-3.0.9-2.3) setup my Windows machines can't read the shares on my Linux box.
 
Old 04-23-2006, 12:55 AM   #11
ceros
Member
 
Registered: Oct 2005
Distribution: Kubuntu Edgy
Posts: 98

Rep: Reputation: 15
I was having a similar problem in which I couldn't build my music collection on another machine through a mounted samba share. My problem however involved two Suse 10.0 machines. The fix was to change the share's "read only" setting to no and it's "force user" setting to a user besides root on the machine holding the share. I don't know how you can achieve the same effect on the windows server setup though.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
amaroK: How to include .wma files when scanning collection? edwin11 Linux - Software 6 02-16-2006 07:43 AM
Artists but no songs in Amarok collection peedl Linux - Software 1 01-24-2006 07:29 AM
Sorting Amarok Collection into directories nicholas.perkins Linux - Software 3 11-09-2005 07:12 PM
Amarok collection view dukeinlondon Linux - Software 1 08-07-2005 11:10 AM
exploit collection keevitaja Linux - Security 3 03-07-2003 10:11 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:14 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration