LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-20-2007, 02:52 AM   #1
fakie_flip
Senior Member
 
Registered: Feb 2005
Location: san antonio, texas
Distribution: Fedora 64 bit RAID0 + LUKS, CentOS (server), Backtrack, Gentoo Hardened
Posts: 1,441

Rep: Reputation: 80
Amarok: [Loader] Amarok is taking a long time to load! Perhaps something has gone wro


Hello, I am using Ubuntu 6.10. I tried to play a mp3 in Amarok. Amarok said there was no mp3 support and would I like to add it, so I told it to add mp3 support and it asked for my password. After a little bit, Amarok would not play a mp3, so I thought, maybe I need to restart Amarok for it to be able to play a mp3 just like Firefox has to be restarted for new plugins to work. It showed the blue box that it normally does when it is starting except it stayed there for a while and then went away. I could not use Amarok, and it was not showing in the gnome panel. I could not start Amarok because ps showed that it was already running, so I killed all instances of it and tried to run it in terminal. The blue box showed, but when it went away it gave me the last message about something being wrong with Amarok. I have tried removing and purging amarok, amarok-xine, and libxine-extracodecs. Then I installed amarok and amarok-xine again, but the same problem. I choose to reinstall those packages because the /var/log/dpkg.log showed said they half installed and half configured. Does this mean I have to reinstall Ubuntu again if I want Amarok to work?

Code:
chris@ubuntu:~$ amarok
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
  Major opcode:  147
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
  Major opcode:  147
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
Amarok: [Loader] Starting amarokapp..
Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
  Major opcode:  147
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
  Major opcode:  147
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
QLayout "unnamed" added to QVBox "unnamed", which already has a layout
QLayout: Adding KToolBar/mainToolBar (child of QVBox/unnamed) to layout for PlaylistWindow/PlaylistWindow
Amarok: [Loader] Amarok is taking a long time to load! Perhaps something has gone wrong?
Code:
2007-01-20 00:06:29 install libmad0 <none> 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:06:29 status half-installed libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:06:29 status unpacked libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:06:29 status unpacked libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:06:29 install libxine-extracodecs <none> 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:06:29 status half-installed libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:06:30 status unpacked libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:06:30 status unpacked libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:06:30 status unpacked libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:06:30 status half-configured libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:06:32 status installed libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:06:32 status unpacked  1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:06:32 status half-configured libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:06:32 status installed libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:11:37 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:43:45 remove libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:43:45 status half-configured libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:43:45 status half-installed libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:43:45 status config-files libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:43:45 status config-files libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:43:45 status config-files libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:43:45 status not-installed libxine-extracodecs <none>
2007-01-20 00:44:00 status installed libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:44:00 remove libmad0 0.15.1b-2.1 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:44:00 status half-configured libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:44:00 status half-installed libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:44:00 status config-files libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:44:00 purge libmad0 0.15.1b-2.1 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:44:00 status config-files libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:44:00 status config-files libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:44:00 status config-files libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:44:00 status config-files libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:44:03 status config-files libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:44:03 status not-installed libmad0 <none>
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 remove amarok 2:1.4.3-0ubuntu10 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status half-configured amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:23 status half-installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status config-files amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 purge amarok 2:1.4.3-0ubuntu10 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status config-files amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status config-files amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status config-files amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status config-files amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status config-files amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status not-installed amarok <none>
2007-01-20 00:44:24 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 remove amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status half-configured amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status half-installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status config-files amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status config-files amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status config-files amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:44:24 status not-installed amarok-xine <none>
2007-01-20 00:46:22 install amarok-xine <none> 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:22 status half-installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:22 status unpacked amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:22 status unpacked amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:22 install amarok <none> 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:22 status half-installed amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:23 status unpacked amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:23 status unpacked amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:23 install libmad0 <none> 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:46:23 status half-installed libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:46:23 status unpacked libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:46:24 status unpacked libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:46:24 install libxine-extracodecs <none> 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:46:24 status half-installed libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:46:24 status unpacked libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:46:24 status unpacked libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:46:24 status unpacked libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:46:24 status half-configured libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:46:24 status installed libmad0 0.15.1b-2.1
2007-01-20 00:46:24 status unpacked libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:46:24 status half-configured libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:46:24 status installed libxine-extracodecs 1.1.2-0ubuntu2
2007-01-20 00:46:24 status unpacked amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:24 status half-configured amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:24 status installed amarok-xine 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:24 status unpacked amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:24 status unpacked amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:24 status half-configured amarok 2:1.4.3-0ubuntu10
2007-01-20 00:46:24 status installed a
 
Old 01-20-2007, 09:40 PM   #2
FnordPerfect
Member
 
Registered: Dec 2006
Location: Germany
Distribution: Kubuntu (Feisty Fawn), Debian (SID)
Posts: 127

Rep: Reputation: 15
It looks as if some important libraries for amarok have not finished installing. Thus is might be sufficient to type
$ sudo dpkg -a --configure
in a terminal to complete the installation process. If that fails, however, the terminal output will give you some hints, why.
 
  


Reply

Tags
amarok, kde, mp3, music, ogg


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuSE 10.1 taking a long time to boot up adityavpratap Suse/Novell 2 07-04-2006 06:51 AM
sendmail taking a long time to deliver. member57 Linux - Software 3 07-14-2003 01:37 PM
route command taking a long time tpatwood Linux - Networking 1 07-01-2003 04:22 PM
Seriously this is taking a long time!! Omega Linux - Newbie 13 04-25-2003 05:46 AM
programs taking a long time to load... sas Linux - Software 2 01-08-2003 11:13 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:53 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration