LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-15-2005, 03:44 PM   #1
Wavz
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Jacksonville, FL
Distribution: SuSE 10 / SuSE 10.1
Posts: 90

Rep: Reputation: 15
Alsaconf on startup


I searched through the threads for this one, and couldnt find anything similar. So maybe one of you all can help me out. I just figured out how to get the sound working on my thinkpad 600e with SuSE 9.1 personal edt. And now I have to run ALSAconf everytime I restart to computer. I was wondering if there is a way to have this run on startup so that I dont have to go through it everytime I have to restart? Thanks for looking in.
Wavz
p.s. if you found this thread looking for a fix to the sound prob on the Thinkapd 600e check out the way I fixed it HERE
 
Old 02-15-2005, 10:37 PM   #2
J.W.
LQ Veteran
 
Registered: Mar 2003
Location: Milwaukee, WI
Distribution: Mint
Posts: 6,642

Rep: Reputation: 69
After you run alsaconf, run
Code:
alsactl store
That will store your current settings. -- J.W.
 
Old 02-15-2005, 11:46 PM   #3
Wavz
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Jacksonville, FL
Distribution: SuSE 10 / SuSE 10.1
Posts: 90

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks for the reply J.W. ,but it didnt seem to work. I tried it out, restarted the system to test it out, and when KDE was back up and running I ran a m3u file and no sound. Then I tried the alsaconf again, and it was back up and running.
Wavz
 
Old 02-18-2005, 06:37 PM   #4
MegaByll
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
I am having this exact same problem too, and I have posted a topic of my own. Nobody seems to know the answer, as I haven't gotten any good ones yet.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kde startup no sound, after alsaconf fine, but then no midi SonicGT Debian 1 10-16-2005 08:31 AM
alsaconf yusufozk Linux - Software 4 06-28-2005 09:38 AM
alsaconf edmlo Linux - Hardware 6 03-16-2005 11:29 AM
alsaconf denning Slackware 3 02-02-2005 10:10 AM
alsaconf sethgeekx86 Slackware 3 04-16-2004 04:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:53 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration