LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-03-2003, 11:28 AM   #1
isone
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Malaysia
Distribution: Redhat 9.0
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
again about mplayer :( plz..


I'm using Redhat 9.0 and my vga card is RivaTNT Vanta 32mb (detected as TNT2 by Linux)
All the file below has been installed and the player can be opened but can't play movie.

[root@VAI mplayer (Movie Player)]# ls
install.txt
mplayer-codecs-extralite-1.0-1.i386.rpm
mplayer-codecs-linux-real-9.0-1.i386.rpm
mplayer-common-1.0pre2-1.i386.rpm
mplayer-gui-1.0pre2-1.i386.rpm
mplayer-skin-default-1.0-2.noarch.rpm
mplayer-skin-gnome-1.1-2.noarch.rpm
mplayer-skin-WindowsMediaPlayer6-1.2-2.noarch.rpm
[root@VAI mplayer (Movie Player)]#

I have tried all the video and audio codec family that listed in the preferences but i just can read this fatal error message : 'Error opening/initializing selected video_out (-vo) device!'.
I have tried to fix this problem since 3 days ago. Any suggestion? Does xmms play movie file? Thank you in advance for ur help.
 
Old 11-03-2003, 11:33 AM   #2
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 235Reputation: 235Reputation: 235
Have you tried using a different video output option? What is the exact command your using to try and play the movie?
 
Old 11-03-2003, 11:43 AM   #3
isone
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Malaysia
Distribution: Redhat 9.0
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for replying. What do you mean by 'exact command'? I use menu to open video file then click the play button. How to use different video output? I have tried all codec family that listed in preferences (Codec & Demuxer tab) but still got the same error message. Can you tell me what is the problem Sir Moderator?
 
Old 11-05-2003, 02:12 AM   #4
angelushu
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware/SuSE/Fedora
Posts: 42

Rep: Reputation: 15
I had the same problem with v1.0pre2. ftp to mplayerhq.hu and get yourself v1.0pre1, i'm pretty sure it will suit you fine.
 
Old 11-05-2003, 04:12 AM   #5
mobassir
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Pakistan
Distribution: Redhat , SME
Posts: 346

Rep: Reputation: 30
Hello
this my steps for installing and playing mplayer , remove your mplayer and codec and do step by step with this help. i type is final steps aftre waisting alot of time on msn.

http://www.linuxquestions.org/questi...257#post435257

thnaks regards
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mplayer help plz U-Toast Linux - Software 5 08-29-2004 11:40 PM
plz plz help me regarding route mapping nedian123 Programming 1 07-13-2004 08:17 AM
plz plz solve my route mapping problem nedian123 Linux - Networking 1 07-12-2004 09:41 PM
redhat problems plz plz help sap666 Linux - Newbie 5 07-30-2003 10:57 AM
mplayer problems...plz help. bac()n Linux - Software 1 03-23-2003 11:11 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:14 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration