LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   A7N8X-E Deluxe Onboard Sound, Kernel 2.6.4 (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/a7n8x-e-deluxe-onboard-sound-kernel-2-6-4-a-160064/)

Aeiri 03-19-2004 10:56 PM

A7N8X-E Deluxe Onboard Sound, Kernel 2.6.4
 
How would you setup the A7N8X-E Deluxe Onboard sound with Kernel 2.6.4? I'm on Slackware 9.1. Thanks.

Aeiri 03-20-2004 02:05 AM

Okay, I uninstalled the default ALSA drivers, and installed a fresh copy of 1.0.3.

I'm still having problems, as some things detect the card and other don't...

lsmod:
Quote:

Module Size Used by
snd_intel8x0 30632 0
snd_ac97_codec 62020 1 snd_intel8x0
snd_pcm 89024 1 snd_intel8x0
snd_timer 22848 1 snd_pcm
snd_mpu401_uart 6400 1 snd_intel8x0
snd_rawmidi 21504 1 snd_mpu401_uart
snd_seq_device 7044 1 snd_rawmidi
snd 48580 7 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_timer,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi,snd_seq_device
snd_page_alloc 9412 2 snd_intel8x0,snd_pcm
md5 3648 1
ipv6 237024 15
lsmod shows that the module is loaded (snd_intel8x0)...

lspci:
Quote:

00:05.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation nForce MultiMedia audio [Via VT82C686B] (rev a2)
00:06.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation nForce2 AC97 Audio Controler (MCP) (rev a1)
lspci shows that it's detecting it hardware wise....

alsaconf detects the card, has it on the list....

HOWEVER:

cat /proc/asound/cards:
Quote:

--- no soundcards ---
alsamixer:
Quote:

alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such device
alsactl restore:
Quote:

alsactl: load_state:1134: No soundcards found...


This is kind of irritating.... what could possibly be wrong?

I noticed this person who also had the same problem:

http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=160070

Any help would be appreciated. Thanks.

Aeiri 03-20-2004 11:46 AM

*BUMP*

Please help!


All times are GMT -5. The time now is 07:13 AM.