LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-12-2010, 03:03 PM   #1
rockerboy402
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Location: Oklahoma, U.S.A.
Distribution: Debian
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Question [Ubuntu 9.10] Asus P7P55D-E Deluxe Hybrid


Okay, so this is a mix of software and hardware, but I feel like it belongs more in software since the hardware is already installed.

I've been trying very unsuccessfully to get lm-sensors to work with my Asus P7P55D-E Deluxe Hybrid motherboard. It sports an Intel i7 Quadcore processor. Here is a link to everything that is in the computer:

http://picasaweb.google.com/rlsteelm...at=directlink#

Pretty much I'd like to do the sensors and get the turbo-v working. Does anyone know how to do this? The important thing is the sensors.

I'm running Ubuntu 9.10 (10.4 had to many bugs at present).

Thanks in advanced!
 
Old 09-12-2010, 07:09 PM   #2
rockerboy402
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Location: Oklahoma, U.S.A.
Distribution: Debian
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
*bump*
 
Old 09-13-2010, 04:24 PM   #3
rockerboy402
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Location: Oklahoma, U.S.A.
Distribution: Debian
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
*bump*
 
Old 09-15-2010, 07:35 PM   #4
rockerboy402
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Location: Oklahoma, U.S.A.
Distribution: Debian
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No one has any advice or a solution?
 
Old 10-02-2010, 03:46 AM   #5
mabelt
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
It works for me with the same motherboard, with 10.4 LTS standard installation.

Here is an output:

$ sensors
atk0110-acpi-0
Adapter: ACPI interface
Vcore Voltage: +0.86 V (min = +0.80 V, max = +1.60 V)
+3.3V Voltage: +3.39 V (min = +2.97 V, max = +3.63 V)
+5V Voltage: +5.06 V (min = +4.50 V, max = +5.50 V)
+12V Voltage: +12.10 V (min = +10.20 V, max = +13.80 V)
CPU Fan Speed: 1054 RPM (min = 600 RPM)
Chassis1 Fan Speed: 470 RPM (min = 600 RPM)
Chassis2 Fan Speed: 0 RPM (min = 600 RPM)
Power Fan Speed: 0 RPM (min = 0 RPM)
CPU Temperature: +31.0C (high = +45.0C, crit = +45.5C)
MB Temperature: +37.0C (high = +45.0C, crit = +46.0C)
 
  


Reply

Tags
lmsensors, motherboard, ubuntu


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem install lm-sensors with asus P7P55D? doraya Linux - Newbie 1 02-17-2010 09:08 AM
ASUS P5B Deluxe + other HW: is it supported on Ubuntu 6.10 and FC6? Linuxboy877 Linux - Hardware 8 12-02-2006 03:02 PM
Success story: Dual boot using two hard drives on a Asus P4P800-E Deluxe (Ubuntu/XP) Fisslefink Linux - Software 3 08-19-2005 05:37 AM
Asus A7N8X Deluxe lex0429 Linux - Hardware 2 10-07-2003 02:20 PM
Asus A7N8X Deluxe VoyagerDL Linux - Hardware 1 03-15-2003 10:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:57 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration