LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-17-2011, 05:13 AM   #1
dbsput
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
SSL won't start on Debian


Hi guys,

Hopefully someone can help.

I have Apache running fine on a webserver but now just tried to get SSL running also. I made a copy of default-ssl and changed the SSLCertificateKeyFile record to match the certificate I had. I enabled the site through a2enmod and restarted apache but a telnet to 443 tells me that SSL is not running. Also apache2ctl -S is not listing the record. There is no indication in the errors logs to give me a clue.

Does anyone have some suggestions to what I can look for?

Last edited by dbsput; 05-17-2011 at 05:15 AM. Reason: Was missing trailing question mark. :)
 
Old 05-17-2011, 05:48 AM   #2
EricTRA
Guru
 
Registered: May 2009
Location: Gibraltar, Gibraltar
Distribution: Fedora 20 with Awesome WM
Posts: 6,805
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290
Hi,

Did you enable the SSL module with
Code:
a2enmod ssl
and enable the site with
Code:
a2ensite yoursite
?

What's in your default-ssl configuration file?

Kind regards,

Eric
 
Old 05-17-2011, 08:50 PM   #3
dbsput
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks EricTRA,

I have forgotten that the SSL module had to be enabled.
 
Old 05-18-2011, 01:05 AM   #4
EricTRA
Guru
 
Registered: May 2009
Location: Gibraltar, Gibraltar
Distribution: Fedora 20 with Awesome WM
Posts: 6,805
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290Reputation: 1290
Hi,

You're welcome. If you consider your problem solved then please mark this thread as such. Have fun with Linux.

Kind regards,

Eric
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apache won't start - missing SSL certificates, howto recreate them? GoBillsBN Linux - Networking 3 01-31-2007 06:22 PM
X won't start after fresh Debian install Rahiiyja Linux - Newbie 12 01-14-2007 09:41 AM
Apache & SSL Help, Services Won't start mikeybuk Linux - Software 1 03-17-2005 05:41 AM
Debian / X won't start kwong Linux - General 4 03-03-2003 12:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:50 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration