LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-20-2010, 01:39 AM   #1
chrlsquincy
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
SENDMAIL SERVER - "Status=sent" but unable to retrieve on user inbox (FEDORA CORE 9)


Hi guys,

I'm new here... I've browsed tons of website for help but i can't seem to find anyone who's experiencing same problems as I do.

We're running a sendmail server on a fedora core 9 which we've configured recently. The problem is, the server is working fine but there are some e-mails that enter our server but doesn't get forwarded to the user.

Quote:
Jan 20 10:08:56 mail sendmail[4037]: o0K27qlx004037: from=<t_hirooka@hdk-corp.com>, size=1968982, class=0, nrcpts=1, msgid=<88EB1B0DE08448C58ED17079836E0733@HIROOKA>, proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=znimta02.alpha-prm.jp [157.205.9.164]
Jan 20 10:09:14 mail sendmail[4105]: o0K27qlx004037: to=<suzuki@hst.com.ph>, delay=00:00:23, xdelay=00:00:18, mailer=local, pri=1999219, dsn=2.0.0, stat=Sent
Quote:
Jan 20 11:04:18 mail sendmail[7019]: o0K33B93007019: from=<y_yamamoto@suzucoh.co.jp>, size=4717, class=0, nrcpts=1, msgid=<000001ca997d$a348f630$e9dae290$@co.jp>, proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=vds114.technowave.ne.jp [202.211.40.224]
Jan 20 11:04:36 mail sendmail[7087]: o0K33B93007019: to=<suzuki@hst.com.ph>, delay=00:00:25, xdelay=00:00:18, mailer=local, pri=34913, dsn=2.0.0, stat=Sent
Here it says "stat=Sent" but nothing from the above mail address has been received on the client's inbox. We've experienced this with Microsoft Outlook, Outlook Express and Thunderbird alike so far with Two(2) of our user accounts.

I hope you could help me out on this one.. or point me at the right direction, i'm at a loss.


Thanks in advance!
Charles
 
Old 01-21-2010, 07:52 PM   #2
gilead
Senior Member
 
Registered: Dec 2005
Location: Brisbane, Australia
Distribution: Slackware64 14.0
Posts: 4,123

Rep: Reputation: 162Reputation: 162
The sending sendmail says the message has been sent and your users say they're not received. The 2 ways I can think of to diagnose would be to monitor the receiving mail server (also sendmail?) and see if it is receiving the message. The other is to use a tool like wireshark to monitor the traffic and see what is happening over the wires.

It's worth asking the users whether they have any mail monitoring utilites like spamassassin or clamav (or similar products) that may have deleted the email because of the way that they're configured.
 
  


Reply

Tags
sendmail


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora core 8 install issues. "unable to handle kernel paging request" Gangrif Fedora - Installation 7 03-12-2008 11:46 AM
Running CVS Server on Fedora Core 4 with pserver as "cvs" user rupak Fedora 2 09-17-2005 03:06 PM
Running CVS Server with pserver as "cvs" user on Fedora Core 4 rupak Linux - Software 2 09-17-2005 01:10 PM
Cannot install fedora core 1 or core 2: Initial setup crashes: "Unable to mount root" ovelasco Linux - Newbie 10 07-15-2004 08:19 PM
unable to mount USB camera: "No medium found" in Fedora Core 2 meonkeys Fedora 0 05-20-2004 03:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:48 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration