LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-15-2008, 09:41 AM   #1
SasanF
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2006
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Samba + Delayed Write + Sporadic Copying


Hello,

I've setup a basic Linux Workgroup via SAMBA. Everything is working fine except for the following:

I've posted to two Samba lists, the Webmin list, an XP list and no one has given me a good explanation as to why the following is happening. I just replaced a Windows 2003 Storage Server with CentOS 5.1. When my users start copying TIF images from the now CentOS 5.1 server, XP copies the images sporadically. For example: folder1, folder2, folder3, folder4; each folder has 5 sub-folders in it numbered sequentially (00000, 00001, 00002, etc.); each sub-folder has 100 images in it. When- from an XP box, a user highlights folder1 and pastes it to their local drive the copying of the sub-folders and the images is sporadic. For example: first subfolder 00003 is copied and in 00003 image 98 is copied and then image 25 and then image 60 and etc.; once 00003 and all of its contents are finished with, the copy process will jump to 00005 and continue to be sporadic. I've been told by the CentOS forum that since XP is doing the writing, XP is causing the problem. I am running the latest Samba available for CentOS 5.1. Also, I have five bonded NICs in the CentOS server. Does anyone have any idea what might be going on? I personally don't think it is an XP problem. I also tested Win 2000 and the same issue. I've been told by someone on the Samba list sporadic copying is a result of Samba not sorting the directory list; I don't think this is the problem either; when I copy from an Ubuntu box, the copying is sequential. Finally, Windows XP keeps reporting delayed write errors and a loss of data; we have not lost any data so the error reports are false. What could be causing the false delayed write errors. The XP machines are reading/writing to the CentOS box.

My SAMBA Conifg (Configured Via Webmin):

[global]
netbios name = STGSVR1
netbios aliases = STGSVR1
writeable = yes
socket options = TCP_NODELAY
write list = @beiusers,@root
workgroup = BEI-LINUX
os level = 20
valid users = @beiusers,@root
user = @beiusers,@root
create mode = 775
preferred master = no
directory mode = 775

[Stg1_Images]
force create mode = 775
force user = root
path = /data/Stg1_Images
force directory mode = 775
force group = beiusers

[Stg1_All]
force create mode = 775
force user = root
path = /data
force directory mode = 775
force group = beiusers
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Delayed write failure from winxp client writing to slackwarey 10.2 Ook Slackware 7 10-21-2006 12:02 PM
Why can I not write to a SAMBA share when read/write is enabled? eric m Linux - General 4 08-21-2006 09:22 PM
SAMBA copying directories thineonly Linux - Networking 6 02-11-2003 04:22 PM
Samba and copying CobraMagic Linux - General 2 10-27-2002 04:07 AM
delayed write buffer question aditya General 0 09-12-2002 05:24 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:55 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration