LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 03-15-2007, 10:04 AM   #1
chabam
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Unhappy qmail server problems, so damn close


Hi all, well, I've been trying to get a mail server for my home office working for the past 2 week, I may have tried all the flavors and finally got a qmail / vpopmail server up and running. When I tried to use the qmailscanner to filter spam BAM! It all went to hell, spent 3 days trying to make it work but couldn't, so I turned to simscan. Now I'm so close to finish this chore I can almost taste it, the thing is I can send mails, recieve, spam and AV filters are working great ... buuuut everytime I send an email (using squirrelmail / outlook / kmail / telnet) I get this message

Code:
simscan:[32545]:CLEAN (-1.10/5.00):0.1313s::(null):username@mydomain.com
It seems that simscan is telling me that the message was clean and didn't tag it as spam but every mail client considers this to be an error, or some kind of unexpected reply, mail is delivered to the recipient anyways, but It's a pain in the ass. Please can anyone help me? there's gotta be a way to make this work, googled this and nothing turned up, read every last FAQ and HOWTO on the net but seems to me I'm the only luser with this problem.
 
Old 03-15-2007, 11:44 AM   #2
activeq
Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Balen, Belgium
Distribution: Suse 10, Centos, Open Solaris
Posts: 76

Rep: Reputation: 15
which distro are you using?


Quote:
Originally Posted by chabam
Hi all, well, I've been trying to get a mail server for my home office working for the past 2 week, I may have tried all the flavors and finally got a qmail / vpopmail server up and running. When I tried to use the qmailscanner to filter spam BAM! It all went to hell, spent 3 days trying to make it work but couldn't, so I turned to simscan. Now I'm so close to finish this chore I can almost taste it, the thing is I can send mails, recieve, spam and AV filters are working great ... buuuut everytime I send an email (using squirrelmail / outlook / kmail / telnet) I get this message

Code:
simscan:[32545]:CLEAN (-1.10/5.00):0.1313s::(null):username@mydomain.com
It seems that simscan is telling me that the message was clean and didn't tag it as spam but every mail client considers this to be an error, or some kind of unexpected reply, mail is delivered to the recipient anyways, but It's a pain in the ass. Please can anyone help me? there's gotta be a way to make this work, googled this and nothing turned up, read every last FAQ and HOWTO on the net but seems to me I'm the only luser with this problem.
 
Old 03-15-2007, 11:50 AM   #3
chabam
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
It's a Fedora Core 6 box, using qmail 1.03 with qmailqueue patch / courier-imap 4.0.2 / courier-authlib 0.55 / simscan 1.2 / spamassassin 3.0.2-1
 
Old 03-16-2007, 04:22 AM   #4
activeq
Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Balen, Belgium
Distribution: Suse 10, Centos, Open Solaris
Posts: 76

Rep: Reputation: 15
Hi,

I have a full installation guide based on Suse10 and working.
it's based on the qmailrocks.org guide.

If you want/can switch to Suse I can send it to if you want.

gr
 
Old 06-29-2007, 11:16 PM   #5
ylesmana
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2007
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
would you send me too?

Quote:
Originally Posted by activeq
Hi,

I have a full installation guide based on Suse10 and working.
it's based on the qmailrocks.org guide.

If you want/can switch to Suse I can send it to if you want.

gr
I'm on the job training to setting up qmail for the MTA.
I use openSUSE 10.0 for the server.
So, would you please the instalation guide like you mention before.
Thank you.
 
  


Reply

Tags
error, pop3, qmail, reply, smtp, spam


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
why does my distro seem faster (or very close) to damn small linux Gogul Fedora 4 05-13-2006 09:20 AM
Damn this is frustrating - Ubuntu server waynejkruse10 Linux - Software 3 10-05-2005 03:51 AM
Samba addressing error, so damn close. lin00b Linux - Networking 2 07-28-2004 10:06 PM
qmail +qmail-qfilter + qmail-scanner-queue+qmail-user-masq.pl problem countcobolt Linux - Networking 0 07-08-2004 12:29 PM
Damn Knoppix Problems barc0de Linux - Newbie 8 02-07-2004 10:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:32 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration