LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-19-2009, 07:01 AM   #1
JackDante
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Debian Etch
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
postfix - postgrey - lost connection after RSET


Hiho,

I'm using debian 4.0r6 / postfix / postgrey ...

This works really fine for 99+% of emailsenders

From time to time I get

Nov 11 09:01:54 grey2 postfix/smtpd[28926]: lost connection after RSET from unknown[xxx.xxx.xxx.xxx]

What does that mean, can I prevent it on my machines or is it a "someone elses problem"?

Thx
JD

Last edited by JackDante; 11-19-2009 at 07:02 AM.
 
Old 11-20-2009, 02:50 PM   #2
rweaver
Senior Member
 
Registered: Dec 2008
Location: Louisville, OH
Distribution: Debian, CentOS, Slackware, RHEL, Gentoo
Posts: 1,833

Rep: Reputation: 163Reputation: 163
Try this... (from the machine)

Code:
telnet localhost 25
helo localhost
mail from: <youremailonthisdomain>
rcpt to: <youremailonthisdomain>
rset
quit
It's not really a problem, but based on the return of the rset you should be able to get an idea of what is happening, your server may be denying them a rset and they're dropping connection (spammer), it could be issuing a reply that is non-standard (your problem), etc.

Last edited by rweaver; 11-20-2009 at 05:10 PM.
 
Old 11-25-2009, 08:42 AM   #3
JackDante
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Debian Etch
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
tried it:

grey2:~# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
220 grey2.fade2grey.xxx.de ESMTP Postfix
helo localhost
250 grey2.fade2grey.xxx.de
mail from: bb@xxx.de
250 2.1.0 Ok
rcpt to: bb@xxx.de
250 2.1.5 Ok
rset
250 2.0.0 Ok
quit
221 2.0.0 Bye
Connection closed by foreign host.


I can't see no problems here.

Most other mailservers work fine, I only know of two mis-behaving. For a start I whistlisted them, but thats of course no solution for not know delivery failures...

Many Thx
JD

Last edited by JackDante; 11-26-2009 at 02:30 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix/smtpd lost connection after CONNECT [GOD]Anck Linux - Security 1 12-18-2011 02:10 PM
ssh: connection to host port: 22: Connection timed out lost connection cucolin@ Linux - Server 4 11-22-2011 06:15 AM
Flushing Postgrey Database carlosinfl Linux - Server 0 05-16-2009 08:01 AM
Grey Listing with postgrey dlublink Linux - Networking 2 09-22-2006 12:32 PM
LXer: Killing That Spam With Postgrey And Postfix LXer Syndicated Linux News 0 07-02-2006 11:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:44 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration