LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-01-2012, 02:49 PM   #16
thewebportfolio
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2012
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled

I typed that in but i just get the following

Quote:
bash-3.2$ netstat -tapln
netstat: ln: unknown or uninstrumented protocol
 
Old 07-01-2012, 03:53 PM   #17
thewebportfolio
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2012
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Hello,

Sorry it was me doing it wrong with the inputs, i lost my ssh connection and was doing it via my local machine here.

below are the inputs and outputs

# netstat -tapln
Quote:
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 127.0.0.1:199 0.0.0.0:* LISTEN 5147/snmpd
tcp 0 0 0.0.0.0:3306 0.0.0.0:* LISTEN 25624/mysqld
tcp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:* LISTEN 2701/portmap
tcp 0 0 0.0.0.0:10000 0.0.0.0:* LISTEN 11839/perl
tcp 0 0 127.0.0.1:10001 0.0.0.0:* LISTEN 21702/python
tcp 0 0 88.208.245.48:53 0.0.0.0:* LISTEN 18045/named
tcp 0 0 127.0.0.1:53 0.0.0.0:* LISTEN 18045/named
tcp 0 0 0.0.0.0:21 0.0.0.0:* LISTEN 9238/vsftpd
tcp 0 0 0.0.0.0:22 0.0.0.0:* LISTEN 5529/sshd
tcp 0 0 127.0.0.1:953 0.0.0.0:* LISTEN 18045/named
tcp 0 0 127.0.0.1:25 0.0.0.0:* LISTEN 12259/sendmail
tcp 0 0 88.208.245.48:10000 86.148.235.192:55177 ESTABLISHED 9474/backup.cgi
tcp 1 0 88.208.245.48:10000 86.148.235.192:55030 CLOSE_WAIT 12172/backup.cgi
tcp 0 0 88.208.245.48:22 86.148.235.192:59948 ESTABLISHED 27187/sshd
tcp 1 0 88.208.245.48:10000 86.148.235.192:51456 CLOSE_WAIT 31965/index.cgi
tcp 1 0 88.208.245.48:10000 86.148.235.192:53033 CLOSE_WAIT 20870/index.cgi
tcp 0 1968 88.208.245.48:22 86.148.235.192:55903 ESTABLISHED 21313/sshd
tcp 0 0 :::80 :::* LISTEN 7011/httpd
tcp 0 0 :::22 :::* LISTEN 5529/sshd
tcp 0 0 ::1:953 :::* LISTEN 18045/named
# netstat -tanpl|grep 25
Quote:
tcp 0 0 0.0.0.0:3306 0.0.0.0:* LISTEN 25624/mysqld
tcp 0 0 127.0.0.1:25 0.0.0.0:* LISTEN 12259/sendmail

# ps -ef|grep sendmail
Quote:
root 3433 22068 0 21:52 pts/4 00:00:00 grep sendmail
root 12259 1 0 Jun28 ? 00:00:00 sendmail: accepting connections
smmsp 12261 1 0 Jun28 ? 00:00:00 sendmail: Queue runner@01:00:00 for /var/spool/clientmqueue

#ps -ef|grep postfix
Quote:
root 15912 22068 0 21:53 pts/4 00:00:00 grep postfix

Hope this helps
 
Old 07-01-2012, 04:06 PM   #18
lithos
Senior Member
 
Registered: Jan 2010
Location: SI : 45.9531, 15.4894
Distribution: CentOS, OpenNA/Trustix, testing desktop openSuse 12.1 /Cinnamon/KDE4.8
Posts: 1,144

Rep: Reputation: 217Reputation: 217Reputation: 217
Quote:
Originally Posted by thewebportfolio View Post
Hello,

Sorry it was me doing it wrong with the inputs, i lost my ssh connection and was doing it via my local machine here.

below are the inputs and outputs


# netstat -tanpl|grep 25
Code:
tcp 0 0 127.0.0.1:25 0.0.0.0:* LISTEN 12259/sendmail
Hope this helps
Yes, actually.

So you/we can see it's "sendmail" it is running.
Stop it and try restart "postfix"
Code:
# service sendmail stop
# service postfix restart
 
Old 07-01-2012, 04:16 PM   #19
thewebportfolio
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2012
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Wow, that was easy! THANK YOU! + do you possibly know about the PostFixAdmin?

http://example.com/PostFixAdmin -> I've followed these instructions http://wiki.mediatemple.net/w/(ve):I..._Postfix_Admin upto where i should see a setup.php page at http://mydomain.co.uk/PostFixAdmin/setup.php

All i get is a blank (white) page - no errors or anything

THANK YOU + Hope you can advise accordingly to this
 
Old 07-02-2012, 01:03 AM   #20
lithos
Senior Member
 
Registered: Jan 2010
Location: SI : 45.9531, 15.4894
Distribution: CentOS, OpenNA/Trustix, testing desktop openSuse 12.1 /Cinnamon/KDE4.8
Posts: 1,144

Rep: Reputation: 217Reputation: 217Reputation: 217
Hi,

I'm glad it worked out.
If you feel that this is solved, could you mark the thread as solved (you can read my signature about how) ?

And regarding your following question, well, I could say I do, but I have never done it myself.

It would be better for you to start new thread with the question and link to this thread.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix refusing relay (554), apparently authorization is not working. cchilaquil Linux - Server 12 01-12-2012 10:03 AM
[SOLVED] Postfix smtp refusing connection lalamin Linux - Server 14 10-03-2011 04:05 AM
Run Simply Accounting Using Wine? jogl_z_8 Linux - Newbie 2 04-26-2011 08:13 PM
vsftpd error: refusing to run with writable anonymous root abd_bela Debian 2 04-15-2008 05:42 AM
sysvinit refusing to run on older hardware lukebeales Linux - Software 4 02-13-2004 10:02 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:10 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration