LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-15-2012, 05:30 AM   #1
amanamu
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Not Found The requested URL /nagios/cgi-bin/tac.cgi was not found on this server.


I have installed Nagios (3.4.1 , /usr/local/nagios), Apache (2.0.64 , /usr/local/apache2) and PHP (5.4.8 , /usr/local/php) from source on my RHEL 6.0 Server.

i tested the simple PHP code <?php echo "Hello" ?> that gave me output Hello when opened at http://localhost/test.php It means php is working fine

But when i do http://localhost/nagios It opens the default page.when clicked on links given at default page It gives error like
The requested URL /nagios/cgi-bin/statusmap.cgi was not found on this server.
when clicked on "Map" link .
but there is no cgi-bin directory in /usr/local/nagios or in its internal directories. only there are certain .cgi files present in "/usr/local/nagios/sbin/"

I declared Alias /nagios /usr/local/nagios/share/
I Searched index.html and changed it to index.php in the /usr/local/apache2/conf/httpd.conf file

Tell me where is the fault.....
 
Old 11-15-2012, 09:53 AM   #2
bathory
Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Piraeus
Distribution: Slackware
Posts: 10,897

Rep: Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322
Hi,

You need to define the cgi-bin directory too
See here

Regards
 
1 members found this post helpful.
Old 11-23-2012, 02:22 AM   #3
amanamu
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
It open the pages, but still with permission warning inside the page

Please check the screenshot, it displays the same error at every page beneath the Tactical Overview.....
Attached Images
File Type: png Screenshot-9.png (124.3 KB, 30 views)
 
Old 11-23-2012, 04:43 AM   #4
bathory
Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Piraeus
Distribution: Slackware
Posts: 10,897

Rep: Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322
Hi,

This is some sort of authentication error. I guess you have the default
Quote:
use_authentication=1
in cgi.cfg, but don't have a .htaccess to authenticate user(s)
 
1 members found this post helpful.
Old 02-07-2013, 12:05 AM   #5
jinguo
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2013
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
hi
if i set "use_authentication=1" to "use_authentication=0", the error was gone. but it seems better to set as default, so then how can we do.
i try write a .htaccess file under /usr/local/nagios/sbin/, but it still has the same error

any idea?
 
Old 02-07-2013, 03:45 AM   #6
bathory
Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Piraeus
Distribution: Slackware
Posts: 10,897

Rep: Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322Reputation: 1322
@jinguo

Please don't hijack others' threads. Start your own thread giving details about your problem.
In the meantime you can have a look at nagios book

Regards
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
404 Not Found The requested URL '/zm' was not found on this server. mickeyboa Ubuntu 8 07-26-2012 11:02 AM
The requested URL /phpmyadmin was not found on this server. zodehala Linux - Newbie 7 08-19-2011 03:17 AM
Nagios, Statusmap.cgi and Trend.cgi NOT FOUND edwardcode Linux - Software 24 06-10-2010 07:45 AM
The requested URL /defaultsite was not found on this server. lqforumuser Linux - Newbie 1 06-28-2009 02:59 PM
cgi-bin (object not found, access forbidden) orish Linux - Newbie 3 05-24-2004 03:57 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:38 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration