LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Server (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-server-73/)
-   -   Need Help troubleshooting Winpe 3.0 not booting with PXE/TFTP server. (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-server-73/need-help-troubleshooting-winpe-3-0-not-booting-with-pxe-tftp-server-798356/)

clivebuckwheat 03-27-2010 10:56 PM

Need Help troubleshooting Winpe 3.0 not booting with PXE/TFTP server.
 
1 Attachment(s)
Hi I have been trying to accomplish this feat for about a week now, and I always seem to get a boot up error. See screen shot at then end of the post any guidance would be appreciated.

Here is how I call WinPe from my default file

Code:

label WinPE
menu label ^WinPE
menu default
kernel Boot/startrom.0
append Bootmgr.exe

here is the content of my /tftpboot
pxelinux.0
boot.img.gz
mini.iso
pxelinux.cfg
vesamenu.c32
bootmgr.exe
netboot.tar.gz
tftpd.remap

/tftpboot/Boot
abortpxe.com
boot.sdi
hdlscom2.com
startrom.0
wgl4_boot.ttf
BCD
hdlscom1.com
hdlscom2.n12
WdsConfig.inf
WinPE.wim
BCD.LOG
hdlscom1.n12
pxeboot.com
wdsnbp.com

/tftpboot/tftpd.remap file

rg \\ /

/etc/default/tftpd-hpa

RUN_DAEMON="yes"
OPTIONS="-l -s /tftpboot -m /tftpboot/tftpd.remap -vvv"

/etc/inetd.conf


tftp dgram udp wait root /usr/sbin/in.tftpd /usr/sbin/in.tftpd -s /tftpboot

/etc/dhcp3/dhcp.conf

default-lease-time 86400;
max-lease-time 604800;
authoritative;

subnet 192.168.1.0 netmask 255.255.255.0 {
range 192.168.1.2 192.168.1.255;
option subnet-mask 255.255.255.0;
option broadcast-address 192.168.1.255;
option routers 192.168.1.1;
filename "pxelinux.0";
next-server 192.168.1.195;

Contents of /var/log/syslog
Code:

Mar 27 20:24:35 pxe-server in.tftpd[15040]: RRQ from 192.168.1.5 filename howtoforge_pxe.png
Mar 27 20:24:39 pxe-server in.tftpd[15041]: remap: input: Boot/startrom.0
Mar 27 20:24:39 pxe-server in.tftpd[15041]: remap: done
Mar 27 20:24:39 pxe-server in.tftpd[15041]: RRQ from 192.168.1.5 filename Boot/startrom.0
Mar 27 20:24:39 pxe-server in.tftpd[15042]: remap: input: bootmgr.exe
Mar 27 20:24:39 pxe-server in.tftpd[15042]: remap: done
Mar 27 20:24:39 pxe-server in.tftpd[15042]: RRQ from 192.168.1.5 filename bootmgr.exe
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15043]: remap: input: \Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15043]: remap: rule 0: rewrite: /Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15043]: remap: rule 0: rewrite: /Boot/Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15043]: remap: rule 0: rewrite: /Boot/Fonts/wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15043]: remap: done
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15043]: RRQ from 192.168.1.5 filename \Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf remapped to /Boot/Fonts/wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15044]: remap: input: \Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15044]: remap: rule 0: rewrite: /Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15044]: remap: rule 0: rewrite: /Boot/Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15044]: remap: rule 0: rewrite: /Boot/Fonts/wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15044]: remap: done
Mar 27 20:24:40 pxe-server in.tftpd[15044]: RRQ from 192.168.1.5 filename \Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf remapped to /Boot/Fonts/wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:41 pxe-server in.tftpd[15045]: remap: input: \boot.ini
Mar 27 20:24:41 pxe-server in.tftpd[15045]: remap: rule 0: rewrite: /boot.ini
Mar 27 20:24:41 pxe-server in.tftpd[15045]: remap: done
Mar 27 20:24:41 pxe-server in.tftpd[15045]: RRQ from 192.168.1.5 filename \boot.ini remapped to /boot.ini
Mar 27 20:24:41 pxe-server in.tftpd[15045]: sending NAK (1, File not found) to 192.168.1.5
Mar 27 20:24:56 pxe-server in.tftpd[15046]: remap: input: \Boot\BCD
Mar 27 20:24:56 pxe-server in.tftpd[15046]: remap: rule 0: rewrite: /Boot\BCD
Mar 27 20:24:56 pxe-server in.tftpd[15046]: remap: rule 0: rewrite: /Boot/BCD
Mar 27 20:24:56 pxe-server in.tftpd[15046]: remap: done
Mar 27 20:24:56 pxe-server in.tftpd[15046]: RRQ from 192.168.1.5 filename \Boot\BCD remapped to /Boot/BCD
Mar 27 20:24:56 pxe-server in.tftpd[15047]: remap: input: \Boot\BCD
Mar 27 20:24:56 pxe-server in.tftpd[15047]: remap: rule 0: rewrite: /Boot\BCD
Mar 27 20:24:56 pxe-server in.tftpd[15047]: remap: rule 0: rewrite: /Boot/BCD
Mar 27 20:24:56 pxe-server in.tftpd[15047]: remap: done
Mar 27 20:24:56 pxe-server in.tftpd[15047]: RRQ from 192.168.1.5 filename \Boot\BCD remapped to /Boot/BCD
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15048]: remap: input: \Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15048]: remap: rule 0: rewrite: /Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15048]: remap: rule 0: rewrite: /Boot/Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15048]: remap: rule 0: rewrite: /Boot/Fonts/wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15048]: remap: done
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15048]: RRQ from 192.168.1.5 filename \Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf remapped to /Boot/Fonts/wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15048]: tftp: client does not accept options
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15049]: remap: input: \Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15049]: remap: rule 0: rewrite: /Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15049]: remap: rule 0: rewrite: /Boot/Fonts\wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15049]: remap: rule 0: rewrite: /Boot/Fonts/wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15049]: remap: done
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15049]: RRQ from 192.168.1.5 filename \Boot\Fonts\wgl4_boot.ttf remapped to /Boot/Fonts/wgl4_boot.ttf
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15050]: remap: input: \hiberfil.sys
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15050]: remap: rule 0: rewrite: /hiberfil.sys
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15050]: remap: done
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15050]: RRQ from 192.168.1.5 filename \hiberfil.sys remapped to /hiberfil.sys
Mar 27 20:24:57 pxe-server in.tftpd[15050]: sending NAK (1, File not found) to 192.168.1.5:'


paulsm4 03-27-2010 11:28 PM

Essentially, you're trying to boot WinPE from a third party PXE server. This link might help...

clivebuckwheat 03-27-2010 11:59 PM

I have checked out that site, it is the site I followed.


All times are GMT -5. The time now is 10:40 AM.