LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-18-2007, 02:07 AM   #1
Ezplan
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: MA
Distribution: CentOS 5, Linux Mint
Posts: 58
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 15
LVM, raid1 and scsi failure


Hello,

I'm running a file server with FC6. OS is installed on hda. The data is stored on two raid-1 arrays of 2 scsi disks each, md0 and md1, combined into a logical volume VolGroup01-LogVol00. The volume is mounted on /data. I started getting IO errors on /data and checked mdadm --detail /dev/md0 and md1 and saw that one of the disks had failed and was removed. I planned on replacing it but needed to get it back up so did a mdadm re-add and that seemed to work, ...for a while.
The short story, now I can't read anyting on /data. My plan was to take down the LV, remove the bad disk from md0, install a new disk, rebuild the raid and recreate the volume. I unmounted the LV, but lvremove wil not work. I get a series of "read failure" errors on all the devices that make up the group.
Can I salvage any data here? Any suggestions on steps to take would be greatly appreciated.

Thanks.
 
Old 05-18-2007, 02:59 AM   #2
Ezplan
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: MA
Distribution: CentOS 5, Linux Mint
Posts: 58
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Well, I was able to remove the LV, and stop the raid devices, md0 and md1. When in doubt, re-boot. So now the question is, what can be salvaged from this mess?
I tried mounting one of the scsi drives, sda1, but it reports it is not a valid block device.
Any suggestions at this point are appreciated!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RAID1 LVM disk failure - can't restore ngibsonn Linux - Software 2 03-13-2007 08:49 PM
create a Raid1 Mirrored LVM? Suse 10.2 carl0ski Linux - Hardware 0 12-26-2006 04:23 AM
How configuring lilo with raid1 and lvm on mandriva 2007 gibe Linux - Server 1 11-16-2006 06:56 PM
RAID1+LVM: data keeps getting corrupted Chojin Linux - Software 4 10-22-2006 10:55 AM
RAID1 failure - Need advice on ow to recover Ezplan Linux - Hardware 3 01-24-2006 10:10 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:39 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration