LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-16-2011, 08:50 PM   #1
Micah
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: OK, USA
Distribution: Slackware64 14
Posts: 180

Rep: Reputation: 31
Question Local GIT Web Server - No Progress Indicator =/


If I clone a GIT Repository from GITHUB via HTTP:// I see something like this:
Code:
# git clone http://url ./ttt.git
Initialized empty Git repository in /home/repo/temp/ttt.git/.git/
remote: Counting objects: 62188, done.
remote: Compressing objects: 100% (28798/28798), done.
remote: Total 62188 (delta 51922), reused 41550 (delta 33296)
Receiving objects: 100% (62188/62188), 34.82 MiB | 212 KiB/s, done.
Resolving deltas: 100% (51922/51922), done.
#
I built my own local GIT Repository Server and when I clone from it I get:
Code:
# git clone http://192.168.0.101/source.git ./source.git
Initialized empty Git repository in /home/repos/temp/source.git/.git/
#
This did succeed, but why do I not get the Progress Indicator on my GIT Repository over HTTP and yet GitHub HTTP works with no problems?

Additional Info:
- Dist = Slackware 13.1
- Web Server = apache (with distribution)
- Git Ver = 1.7.1 (with distribution)
- I turned on DAV on the repository and it made no difference

Last edited by Micah; 01-17-2011 at 03:18 PM. Reason: Additional Info and clarification
 
Old 05-25-2016, 01:15 PM   #2
gch1
LQ Newbie
 
Registered: May 2016
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
smart vs dumb http protocol

I had the same problem and found the reason: git supports two protocols to clone a repository over HTTP: the dumb protocol with which you get no progress indication, and the smart protocol with which you get progress indication. In order to enable the smart protocol on your server, you may want to use the git-http-backend cgi, as explained on this page:

https://git-scm.com/book/be/v2/Git-o...er-Smart-HTTP/
 
Old 05-31-2016, 07:37 AM   #3
eklavya
Member
 
Registered: Mar 2013
Posts: 619

Rep: Reputation: 136Reputation: 136
Are you sure there are files in your repository?
If it clones an empty repo, it does not show progress bar.
 
  


Reply

Tags
apache, git, httpd, progress indicator


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can someone improve my progress indicator? frater Programming 1 01-07-2011 04:29 AM
md5sum progress indicator Ianmcc Linux - Software 3 02-04-2009 02:50 PM
gui file copy progress indicator? zero79 Linux - Software 3 07-10-2005 02:00 AM
cp command with progress indicator exodist Linux - Software 1 07-21-2004 06:27 PM
bash: How can I create a progress indicator? apeekaboo Programming 5 06-27-2003 10:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:23 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration