LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 11-11-2006, 10:05 AM   #1
mrzack
Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Pennsylvania
Distribution: Slackware 12, Ubuntu 7.10, OpenSuse 10.3, Fedora 7, Backtrack 3 (beta)
Posts: 31

Rep: Reputation: 15
Error with PHP4.4.4: "undefined symbol" in libphp4.so


I installed the newest stable apache release with PHP 4.4.4, and when I try to restart the apache server I get this.

root@zackie:/home/zackie# apachectl start
Syntax error on line 238 of /etc/apache/httpd.conf:
Cannot load /usr/libexec/libphp4.so into server: /usr/libexec/libphp4.so: undefined symbol: apr_table_set
/usr/sbin/apachectl start: httpd could not be started
 
Old 12-21-2006, 05:58 AM   #2
sheryco
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: FTWorth, TX
Distribution: Gentoo, Debian, CentOS, FreeBSD, NetBSD & OpenBSD
Posts: 55

Rep: Reputation: 15
How did you install php and apache? Through source or through a package system? Which distro are you using?
 
Old 12-22-2006, 07:14 AM   #3
mrzack
Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Pennsylvania
Distribution: Slackware 12, Ubuntu 7.10, OpenSuse 10.3, Fedora 7, Backtrack 3 (beta)
Posts: 31

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I removed the original packages, installed from the source, used Apache 2.1 and PHP 5, and I'm running Slackware 11.
 
Old 12-22-2006, 07:42 AM   #4
phil.d.g
Senior Member
 
Registered: Oct 2004
Posts: 1,192

Rep: Reputation: 101Reputation: 101
nevermind, my minds somewhere else
 
Old 12-23-2006, 09:31 AM   #5
mrzack
Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Pennsylvania
Distribution: Slackware 12, Ubuntu 7.10, OpenSuse 10.3, Fedora 7, Backtrack 3 (beta)
Posts: 31

Original Poster
Rep: Reputation: 15
No problem. I was going through the libphp4.so file and there were a few lines of the file that were mashed into one. So, I just put new lines where they should have been and it works fine now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PHP5 + Apache 2.x : /usr/local/modules/libphp5.so: Undefined symbol "apr_table_set" Ephracis Linux - Software 6 10-01-2010 12:26 PM
avgscan "relocation error" "undefined symbol: __dynamic_cast_2" Monster_user Linux - Software 0 02-22-2006 11:57 AM
k3b won't start: "undefined symbol" error djzanni Mandriva 2 03-12-2005 10:49 AM
firefox and "undefined symbol:" deadkenny666 Linux - Newbie 0 02-14-2005 04:53 AM
rpm error only says"rpm: relocation error: rpm: undefined symbol: poptAliasOptions" dlrsims Linux - Newbie 2 11-14-2003 09:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:53 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration