LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Server (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-server-73/)
-   -   Dovecot - Create new folder gives "INBOX can't be deleted" error (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-server-73/dovecot-create-new-folder-gives-inbox-cant-be-deleted-error-669432/)

fukawi2 09-12-2008 04:50 AM

Dovecot - Create new folder gives "INBOX can't be deleted" error
 
Hey all,

I'm trying to setup an IMAP server at home for the purposes described here:
http://www.linux.com/feature/146613

I'm on an ArchLinux installation, Dovecot version 1.1.3

I've installed Dovecot, and I can connect... However when I try and create a new folder within my Inbox, I get this error:
Quote:

Error while Creating folder `INBOX/Domains'.

IMAP command failed: INBOX can't be deleted.
I get the same error in both Evolution and Thunderbird, using 2 different users. I have a user setup for Evolution which is personal mail accoutns, and a completely separate user setup for Thunderbird for business mail.

Given that it happens in both users and both clients, it must be an error or misconfiguration on the server side. But I have no idea what or why - I'm not trying to delete the Inbox, I want a subfolder!

The error occurs when I try and create a folder manually, and when I try dragging a folder from my local mail to the IMAP server.

Any ideas would be great! :)

fukawi2 09-20-2008 03:37 AM

Bump... Anyone?

bmarx 09-20-2008 04:48 PM

I do not use dovecot, but this looks like a permissions problem. What are the permissions on the INBOX folder? What uid/gid is the process running as?

If your setup is exactly the same as on that page, mail_location=mbox:~/Mail:INBOX=/var/mail/%u, /var/mail will probably have a default permission of root:root 755, only root having the ability to write there for incoming mail. Also check the permissions on ~/Mail.

When troubleshooting these types of issues, it is sometimes helpful to just go with telnet to see the output of the server. Try using some of the commands on this page to troubleshoot, http://bobpeers.com/technical/telnet_imap.php

fukawi2 09-24-2008 03:01 AM

Thanks bmarx - I will have a look. I think it is because I ditched the procmail part because it was giving me errors and I didn't see why I couldn't just use /var/spool/mail/username as my inbox. Apparently this is why :)


All times are GMT -5. The time now is 02:25 PM.