LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-10-2013, 10:28 AM   #1
mfoley
Member
 
Registered: Oct 2008
Posts: 67

Rep: Reputation: 15
did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA


We have a phone system (not VOIP) that uses our mail server as its smarthost to email voicemail attachments. In Exchange 2007, I configured a send connector to let this host relay to domain users. That all worked fine.

We recently switched from the Exchange server to sendmail on linux which has the Exchange server host set as the smarthost.

Email is flowing fine from the Internet through sendmail to the Exchange Server host; except for email from the phone system. The /var/log/maillog has the following error:

Apr 10 00:28:49 webserver sm-mta[12529]: r3A4Sioj012529: host-66-202-79-114.roc.choiceone.net [66.202.79.114] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA

I have both this IP and domain name set in /etc/mail/access:

66.202.79.114 RELAY
choiceone.net RELAY

that doesn't seem to help. I've seen this "did not issue ..." message all over the Internet and it appears to be somewhat of a catchall error.

This worked quite simply with Exchange, I hate to say. I've always favored Sendmail. What am I doing wrong here? This issue is my top priority at the moment so any help or ideas would be greatly appreciated.

I've seen lots of posts all over the web on this, but no solutions.
 
Old 04-11-2013, 04:32 AM   #2
linosaurusroot
Member
 
Registered: Oct 2012
Distribution: OpenSuSE,RHEL,Fedora,OpenBSD
Posts: 764
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 198Reputation: 198
There is a thread with this solved (for other clients) at
http://www.usenetmessages.com/view.p...&id=477084&p=0
 
  


Reply

Tags
sendmail


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA sanjay87 Linux - Server 1 05-03-2012 02:03 PM
sendmail: did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA tonj Linux - Server 3 02-17-2010 10:56 AM
MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA rashmeepawar Linux - Server 0 11-06-2009 01:14 AM
Sendmail did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA-SSL DragonM15 Linux - Server 2 09-24-2008 12:29 AM
Sendmail did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA paleogryph Linux - Software 3 08-31-2007 04:28 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:46 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration