LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 08-28-2006, 06:31 PM   #1
jon3k
Member
 
Registered: Jun 2003
Posts: 52

Rep: Reputation: 15
Clamav-Milter Issues (messages not being processed)


So I installed the following packages from Yum:

clamav-lib-0.88.4-1.fc5
clamav-devel-0.88.4-1.fc5
clamav-data-0.88.4-1.fc5
clamav-update-0.88.4-1.fc5
clamav-0.88.4-1.fc5
clamav-milter-0.88.4-1.fc5
clamav-server-0.88.4-1.fc5

Well, last time I built this setup, I just compiled it all from source (sendmail, clamd, clamav-milter, spamassassin and the spamassassin-milter) and it was pretty painless.

Somewhere along the lines apparently, someone decided I needed to setup some convaluted /etc/clam.d/ structure for my multiple clamd processes which is a little annoying.

Anyway, my clamd instance and clamav-milter are both running and listening.

[root@host log]# netstat -pan | grep clam
unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 168397 30626/clamd.<removed> /var/run/clamd.<removed>/clamd.sock
unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 168764 30744/clamav-milter /var/run/clamav-milter/clamav-milter.sock
unix 2 [ ] DGRAM 168762 30744/clamav-milter

Both start without an error, sendmail starts with the mail filters configured in sendmail.mc, I've generated a sendmail.cf from that sendmail.mc file. Here's the relevant lines:

INPUT_MAIL_FILTER(`Clamav', `S=local:/var/run/clamav-milter/clamav-milter.sock, F=, T=S:4m;R:4m')dnl
INPUT_MAIL_FILTER(`Spamd', `S=local:/var/run/spamass-milter/spamass-milter.sock, F=, T=S:4m;R:4m')dnl
MAILER(smtp)dnl

When I connect to localhost on port 25 and relay an email, its passed along to spamassassin, which happily checks it and adds the X-Spam status headers, and it ends up in my inbox.

However, no clam headers are being added to the e-mail. Also, the log file configured in my /etc/clam.d/milter.conf is 0 bytes, and even if I turn on Syslog logging, nothing there. Of course it doesn't complain about being unable to write to the log file on startup. It's in the clamilt group which has write permission to the file and is also the user the milter is running as:

clamilt 30744 0.0 0.4 38940 14648 ? Ssl 17:08 0:00 /usr/sbin/clamav-milter --max-children=2 -c /etc/clamd.d/milter.conf local:/var/run/clamav-milter/clamav-milter.sock

If anyone has any ideas, I'm listening.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with amavis-milter + sendmail + clamav bhaveshvv109 Linux - General 0 06-21-2006 08:56 AM
keyboard keys processed incorrect nadroj Linux - Newbie 4 03-14-2005 03:28 AM
Amavisd-new: Interface to Sendmail milter + ClamAV cyberjames Slackware 0 02-07-2005 02:41 AM
fstab processed before sda exists bardinjw Debian 4 12-01-2004 11:40 AM
Partition issues - Error messages during boot wgodois Linux - Hardware 9 04-29-2004 10:38 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:04 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration