LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-26-2010, 04:33 AM   #1
levinhha
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2010
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Can't stop cman service CentOS cluster


I am configuring a Apache cluster on CentOS 5.5. I finished, and it worked! But there is still one problem, I can't stop cman service manual, the error message is:
"Stopping cluster:
Stopping fencing... failed

[FAILED]"
And when I fenced (manual fencing, just reboot node) the node on which service is running, it took about 10 - 20 seconds for another to take over resouces and run service. Why it's slow like that? Is there anyone has experience about it? help me, plz! Here is my cluster.conf:

<?xml version="1.0"?>
<cluster alias="Testcluster" config_version="44" name="Testcluster">
<fence_daemon clean_start="0" post_fail_delay="0" post_join_delay="29"/>
<clusternodes>
<clusternode name="node1-ic" nodeid="1" votes="1">
<fence>
<method name="1">
<device name="Manual1" nodename="node1-ic"/>
</method>
</fence>
</clusternode>
<clusternode name="node2-ic" nodeid="2" votes="1">
<fence>
<method name="1">
<device name="Manual2" nodename="node2-ic"/>
</method>
</fence>
</clusternode>
</clusternodes>
<cman expected_votes="1" two_node="1"/>
<fencedevices>
<fencedevice agent="fence_manual" name="Manual1"/>
<fencedevice agent="fence_manual" name="Manual2"/>
</fencedevices>
<rm>
<failoverdomains>
<failoverdomain name="Test_fo_domain" nofailback="0" ordered="0" restricted="0">
<failoverdomainnode name="node1-ic" priority="1"/>
<failoverdomainnode name="node2-ic" priority="1"/>
</failoverdomain>
</failoverdomains>
<resources>
<ip address="222.255.239.152" monitor_link="1"/>
<clusterfs device="/dev/OBS_DATA/USER_DATA" force_unmount="0" fsid="7895" fstype="gfs2" mountpoint="/data" name="DATA" options="rw" self_fence="0"/>
<script file="/etc/init.d/obsrcluster" name="obsr"/>
<script file="/etc/rc.d/init.d/httpd" name="httpd"/>
</resources>
<service autostart="1" domain="Test_fo_domain" exclusive="0" name="testservice" recovery="relocate">
<ip ref="222.255.239.152"/>
<clusterfs ref="DATA"/>
<script ref="httpd"/>
</service>
</rm>
</cluster>
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
redhat cluster - cman lost contact with quorum device fft9qh Linux - Enterprise 2 04-15-2010 03:33 AM
cman service gr8linux Linux - Newbie 2 09-09-2009 06:03 AM
CMAN cluster over long network fft9qh Linux - Enterprise 0 10-22-2008 08:29 AM
CMAN cannot rejoin cluster after restart fft9qh Linux - Enterprise 1 10-20-2008 03:05 AM
Redhat Cluster Suite on CentOS 5.2 - NFS Service Problem nepenthes9 Linux - Enterprise 2 09-15-2008 02:15 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:07 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration