LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-18-2009, 03:17 PM   #1
elitheeli
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
BIND9 update killed it


I recently updated bind to whatever its latest version is. And now... it doesn't work.

I haven't been able to find any log files with information in them. It claims to be running when I do:

# /etc/init.d/bind9 status
bind9 is running.

But when I visit any websites hosted on the server, it tries to make me download the PHP file instead of executing this. Normally, I would suspect that this would be an Apache error but Apache seems to be fine. Additionally, Virtualmin (which I shamefully use) reports that bind isn't running.

I'm running BIND 9.6.1-P1, according to named -version. Also, running named-checkconf yields no errors.

I'm not even sure how to investigate this problem. Any help would be greatly appreciated.

Thanks!
 
Old 08-18-2009, 03:58 PM   #2
bathory
Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Piraeus
Distribution: Slackware
Posts: 10,938

Rep: Reputation: 1341Reputation: 1341Reputation: 1341Reputation: 1341Reputation: 1341Reputation: 1341Reputation: 1341Reputation: 1341Reputation: 1341Reputation: 1341
You can run
Code:
ps -ef|grep named
to see if named is indeed running.
Regarding the php problem, this is an apache/php misconfiguration problem and has nothing to do with bind.
 
Old 08-18-2009, 11:16 PM   #3
elitheeli
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Exclamation

... WHAT THE HECK!? I just restarted apache and it seems to be working again. Sorry for wasting any of your time!
 
  


Reply

Tags
bind9, debian


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Update Killed KDE on OpenSUSE 10.3 mindjet Suse/Novell 5 07-14-2008 07:14 PM
kernel update killed alsa:( PB0711 Suse/Novell 6 04-20-2008 04:01 PM
Update Of Linux Killed My Windows Chronothread Linux - Newbie 6 09-29-2007 03:38 PM
Redhat 9.0/Windows and DDNS - no update in Bind9 mule Linux - Networking 4 04-03-2006 08:52 AM
Help - nvidia update killed display frocco Linux - Distributions 1 07-17-2002 12:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:52 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration